Basketbola klubs Ventspils jaunajā Čempionu līgas sezonas pamatturnīrā spēlēs A grupā kopā ar klubiem no Turcijas, Itālijas, Francijas, Polijas un Vācijas.

Izlozē ventspilniekiem A apakšgrupā tika ielozētā Bandirmas Banvit no Turcijas, Avelīno Sidigas no Itālijas, Ludvigsburgas MHP Riesen no Vācijas, kā arī Le Mans no Francijas un Vloclavekas Anwil no Polijas, kas ir savu valstu čempioni. Interesanti, ka Francijas labākā komanda ventspilnieku grupā spēlēja arī iepriekšējās divās Čempionu līgas sezonās. Vēl divas komandas pievienosies pēc kvalifikācijas trim kārtām.

Pamatturnīrā piedalīsies 32 komandas, kas būs sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju ieguvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Pamatturnīrā vieta garantēta 26 komandām, kurām pievienosies sešas trīs kvalifikācijas kārtas pārvarējušās vienības. Regulārais čempionāts sāksies 9. novembrī un noslēgsies 6. februārī.

Ventspils iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: