Ventspils Tehnikums aktīvi turpina darboties starptautiskā projektā Augsta līmeņa zināšanu, praktisko iemaņu un izpratnes efektīva izmantošana reģionālās nodarbinātības veicināšanai.

Ventspils Tehnikums 2018. gada 11. jūnijā noslēdza līgumu ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par Interreg V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmu. Projekta vadošais partneris ir Ventspils Tehnikums, kas sadarbībā ar Paņevežas Profesionālās izglītības centru un Reģionālo inovāciju menedžmenta centru divu gadu garumā sadarbosies, lai palīdzētu konkrētā reģiona pieaugušajiem pielāgoties strauji mainīgajai tehnoloģiju videi un pilnveidot sociālās prasmes un profesionālās zināšanas un iemaņas.

Projekta uzdevumi ir veicināt nodarbinātību un motivēt izglītojamos apgūt prasmes, kas būs tiem noderīgas karjeras veidošanā, kā arī pilnveidot profesionālajiem panākumiem nepieciešamās iemaņas. Pamatojoties uz starptautiski atzītiem standartiem un labāko pasaules mēroga praksi, projektā tiks izstrādātas četras izglītības programmas.

Programma Darba prasmes ietvers pašorganizācijas prasmes, pašnovērtēšanu, darbu komandā, atsauksmju sniegšanu un uzklausīšanu, līderības prasmes, lietišķās saskarsmes prasmes, pārrunu un pārliecināšanas prasmes darbā, kritiskās domāšanas, ar darbu saistītu problēmu risināšanas prasmes, projektu vadības prasmes, uzņēmējdarbības uzsākšanas prasmes.

Programma Viesmīlības un ēdināšanas principi (ēdināšanas pakalpojumu nozare) ietvers klientu apkalpošanas principus viesmīlības, atpūtas un ceļojumu organizēšanas, tūrisma nozarē, pārtikas drošību ēdināšanas nozarē, ēdienu pasniegšanu (apkalpošana pie galdiņiem) un alkoholisku un bezalkoholisku dzērienu pasniegšanu.

Pārtikas drošība ēdināšanas jomā sniegs pamatzināšanas, prasmes un izpratni, lai rīkotos droši saskarē ar pārtikas produktiem ēdināšanas un viesmīlības nozarē, bet programmā Skaistumkopšana tiks apgūtas vaksācijas, sejas kopšanas un masāža, grima un ķermeņa apgleznošanas, kā arī manikīra un pedikīra prasmes, skropstu pieaudzēšana un uzacu kopšana.

Šīs programmas tiks ieviestas, iesaistot to apguvē kopumā vismaz 100 izglītojamos – 60 no Latvijas un 40 no Lietuvas. Projekts tiks īstenots līdz 2020. gada 31. maijam. Tā kopējais finansējums ir 221 490,30 eiro, tajā skaitā 188,266,75 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums (ERAF; 85%) un 33223,55 eiro – nacionālais līdzfinansējums. Ventspils Tehnikuma finansējuma daļa ir 115 072.50 eiro, no kuriem gandrīz 98 tūkstoši ir ERAF līdzfinansējums un EUR 17 260,88 nacionālais līdzfinansējums. Projekta kontakpersona ir Ventspils Tehnikuma Projektu nodaļas vadītāja Egita Udodova.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: