Par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas labāko absolventi šī gada sezonā atzīta Ventspils Spars audzēkne Luīze Šepte, bet zēnu konkurencē – valmierietis Edgars Kaufmanis.

Abi basketbolisti 19. jūnijā kopā ar LJBL šīs sezonas labākajiem treneriem un tiesnešiem, jaunatnes basketbola atbalstītājiem, kā arī mācībās labākajiem basketbolistiem viesosies Saeimā, kur saņems tradicionālos Valdemāra Baumaņa kausus.

Šepte dzimusi Ventspilī, bet pirmajos skolas gados sportojusi dažādos pulciņos. 4. klasē viņa gandrīz vienlaikus sākusi trenēties basketbolā un tenisā, bet dažus gadus vēlāk izšķīrusies par labu basketbolam. «Man ir sportiski vecāki, kas paši spēlējuši basketbolu savam priekam. Arī pašai patika kustēties. Treneriem Dacei un Jānim Ļaksām iekritu acīs jau pirmajā nodarbībā. Dažus gadus centos savienot basketbolu un tenisu, bet basketbols piesaistīja vairāk. Tenisā vienai jātiek galā ar saviem pārdzīvojumiem, bet basketbolā ir komanda – ja kādā brīdī spēle neiet, partneres var atbalstīt. Pēdējos gados Ventspilī mūsu komandu trenēja Vents Kārkliņš. Sākumā bija grūti pierast pie citām prasībām, bet kopumā daudz iemācījos. Tāpat kā no izlašu trenera Aināra Čukstes,» stāsta jaunā sportiste.

Ventspils komandā Šepte bija izteikta līdere, bet titulus izcīnīt nav izdevies – Rīgas, arī Liepājas un Daugavpils komandas parasti bijušas pārākas. Izņemot 2016. gadu, kad U17 grupas turnīra ceturtdaļfinālā izdevies uzvarēt favorītes Rīdzenes basketbolistes, bet vēlāk arī izcīnīt bronzas medaļas. Pēc šīm finālsacensībām jaunā spēlētāja pārcēlās uz galvaspilsētu.

Nupat aizvadītajā sezonā Šepte tika pie divām medaļām – TTT Rīga Junioru sastāvā viņai bronza apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionātā, kā arī pašmāju līgā. Šepte bija vienīgā, kura piedalījās visās 39 spēlēs, vidēji katrā nospēlējot gandrīz 30 minūtes un gūstot 10,3 punktus.

18 gadu vecumā Šeptei aiz muguras jau divi Pasaules kausa izcīņas turnīri un četri Eiropas čempionāti Latvijas jaunatnes izlašu sastāvā, kā arī divas spēles sieviešu valstsvienībā, bet jūlijā viņu gaida Eiropas U-20 čempionāts.

Nākamajā sezonā Šepte jau studēs Dienvidfloridas Universitātē un kopā ar citu latvieti Kitiju Laksu šīs komandas sastāvā spēlēs Nacionālās koledžu asociācijas čempionātā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: