Eiropas Alternatīvās basketbola līgas finālturnīrā Ventspilī triumfējuši Anzāģes basketbolisti, izšķirošajā mačā ar 81:78 papildlaikā pieveicot lietuviešus no Viļņas.

Pagājušajā sezonā līdzīgā finālturnīrā Anzāģe ieņēma piekto vietu, bet šoreiz savu līdzjutēju priekšā bija liela vēlme nospēlēt daudz labāk. Vēlmes sāka piepildīties jau pamatturnīra pirmajā mačā, kad papildlaikā ar 101:97 tika pieveikti pagājušās sezonas finālisti VKL Vilnius. Spraigā cīņā ar 98:91 izdevās pieveikt arī Kottrans Radom no Polijas, kas nozīmēja, ka jau iekarots četrinieks un pusfināls.

Cīņā par vietu finālā ar 111:81 tika sagrauti KKL Kaunas spēlētāji, bet zelta mačā vēlreiz nācās tikties ar Viļņas basketbolistiem. Un vēsture atkārtojās – atkal pagarinājums, kurā pārāka izrādījās Anzāģe. Pamatlaika pēdējā minūtē ar precīzu tālmetienu mača rezultātu izlīdzināja Verners Kohs (70:70), apturot sāncenšu izrāvienu 8:1. 44 sekundes līdz pagarinājuma beigām uz tablo bija neizšķirts 76:76, bet atlikušajā laikā soda metienu konkursā veiksmīgāki bija mājinieki (Jānim Zemelam 4 no 4!), svinot uzvaru ar 81:78.

Verners Kohs finālā guva 26 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas, bet pēdējo sekunžu varonis Zemels sameta 19, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un vēlāk tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju. Uzvaru vēl kaldināja Viesturs Kohs, Kristaps Purpļevičs, Andis Zariņš, Matīss Gredzens, Edijs Veinbergs, Klāvs Šilbergs, Miks Leitāns, Agris Bileskalns un Intars Jansons.

Foto no spēles par trešo vietu

Foto no Anzāģe-Vilnius apakšgrupas spēles

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: