Latvijas Basketbola līgas piektajā finālspēlē BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā pieveica VEF ar 96:73, sērijā panākot 3:2 un nonākot vienas uzvaras attālumā no titula. Sestā spēle trešdien risināsies Rīgā.

Mača rezultātu ar precīzu tālmetienu uzsāka Kaspars Bērziņš, arī ventspilnieki uzbrukumā meklēja centra spēlētāju Juliusu Juciku, kurš vairākkārt stājās uz soda metienu līnijas, kā arī veiksmīgi uzbruka no groza apakšas (7:7). Divus tālmetienus pēc kārtas trāpīja ne visai labu iepriekšējo spēli aizvadījušais Ubilla, liekot pretinieku komandas galvenajam trenerim Jānim Gailītim pieprasīt pirmo minūtes pārtraukumu. ''Ventspils'' rindās ļoti produktīvs abos laukuma galos bija lietuvietis Juciks, kurš četrās minūtēs bija guvis jau septiņus punktus.

Pēc Bruševica trīspunktnieka mājinieki sasniedza jau deviņu punktu pārsvaru (18:9). Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Jucika vietā laukumā nāca Zaķis, kura pirmo metienu bloķēja Kārters. VEF komanda bija pieļāvusi jau veselas piecas kļūdas, taču bija labāki cīņā par atlēkušajām bumbām. Ventspilnieku uzbrukums bija nedaudz iestrēdzis, kamēr VEF rindās piecus punktus pēc kārtas guva Brauns, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem. Mājinieku rindās ar tālmetienu atbildēja ukraiņu leģionārs Ikovļevs, noformējot pirmā ceturkšņa gala rezultātu - 24:19.

Otrās ceturtdaļas sākumā pēc teicamas Šķēles piespēles 2+1 gājienu realizēja Juciks, bet otrā laukuma galā muļķīgi kļūdījās Gromovs. Šķēle ar tālmetienu no stūra panāca ventspilniekiem līdz šim lielāku pārsvaru spēlē - plus 11 (30:19). ''Ventspils'' turpināja dominēt un ar lielisku precizitāti uzbrukt grozam no tālienes. Pa trejacim trāpīja gan Lomažs, gan Ubilla, ceturtdaļas vidū panākot jau 41:23 kurzemnieku labā.

Rīdzinieki uzbruka grozam ar krietni zemāku precizitāti, trāpot vien divus no deviņiem trīspunktniekiem, savukārt mājinieku saspēles vadītājs Emanuels Ubilla realizēja savu ceturto tālmetienu, panākot +20 savai komandai. ''Ventspils'' uzbrukumā demonstrēja teicamu bumbas kustību, atrodot brīvos spēlētājus, bet VEF rindās ar trīspunktnieku atzīmējās Peress, nedaudz samazinot rezultāta starpību. Vēl vienu tālmetienu trāpīja Lomažs, savukārt pēdējos punktus pirmajā puslaikā guva Helmanis no soda līnijas - 52:33 ''Ventspils'' labā.

Arī trešajā ceturtdaļā ventspilnieki ar piespēlēm groza apakšā meklēja Juciku, kurš komandas biedrus nepievīla, izmantojot savu pārsvaru gan spēkā, gan meistarībā. VEF galvenais treneris deva spēles laiku arī komandas jaunākajam spēlētājam Nikolajam Zotovam, kurš līdz šim finālsērijā visos mačos bija noraudzījies no rezervistu soliņa. Juciks ar soda metieniem panāca graujošo 59:35 mājinieku labā. Iniciatīvu uzņemties nebaidījās Zotovs, kurš agresīvā caurgājienā guva savus pirmos punktus LBL finālsērijā.

VEF uzbrukumu nedaudz izkustināja Čavars ar pustālo metienu un Brauns ar trejaci, tomēr rīdzinieki bija pagalam bezspēcīgi aizsardzībā. Divos uzbrukumos pēc kārtas nepieskatīts groza apakšā palika mājinieku leģionārs Bārnets, kurš ieveda savas komandas gūto punktu ražu jau astotajā desmitā (73:45). VEF basketbolisti nonāca arī piezīmju problēmās, pa četriem pārkāpumiem sakrājot Helmanim un Čavaram. Pēdējos punktus trešajā ceturtdaļā guva Kaspars Vecvagars, tomēr tas ''Ventspils'' pārliecinošo vadību nemainīja - 77:50.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā viesi ar veiksmīgām individuālām darbībām nedaudz samazināja rezultāta starpību, un pēc Vecvagara pustālā metiena abas komandas šķīra 20 punkti (83:63). Skaistā sadarbībā ar Lomažu bumbu grozā ietrieca Zaķis, bet divas minūtes līdz spēles pamatlaika beigām mājinieku komandas kapteinis Gulbis ar trejaci panāca jau 93:69.

Ventspilnieku rīcībā bija viena minūte, lai gūtu vēl četrus punktus un sasniegtu 100 gūto punktu robežu, tomēr tas nebija kurzemnieku pašmērķis. Roberta Štelmahera vadītie basketbolisti droši noveda spēli līdz uzvarai ar rezultātu 96:73, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3:2.

Ventspils - VEF 96:73 (24:19;28:14;25:17;19:23)

Ventspils: Juciks 18 (7ab), Ubilla 14 (7rp), Lomažs 14 (6rp), Bērnets 10, Zaķis 10 (6ab), Gulbis 9, Ikovļevs 8, Bruševics 7, Šķēle 6 (6ab, 5rp).
VEF: Vecvagars 12, Ate 11, Brauns 10, Peress 8, Gromovs 8, Bērziņš 6, Čavars 5, Misters 5, Zotovs 4, Helmanis 2, Janičenoks 2, Kārters

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    karlito 05.06.2018, 07:08:10

    Malači,patīkams pārsteigums..

  • -5
    keda 05.06.2018, 10:21:49

    Negaidīti pārliecinoši, bet tagad nedrīkst vairs ļaut noticēt VEF, ka viņi vēl vispār uz kaut ko te vēl pretendē!
    Interesanti, ka otrajā puslaikā šie jau savā starpā kasījās, ko tik agri nu negaidīju. It kā pieredzējusi komanda.. nu, redzēs, vai sanāca Gailīti viņus nomierināt un tiešām atpūtināt, liekot uz beņķa.

  • -2
    prof.Preobraženskis. 05.06.2018, 14:36:14

    Nekas,nākamreiz būs 3:3.

  • -2
    cits 05.06.2018, 15:50:43

    VEFIŅŠ-ČEMPIONS!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: