Tuvojas šī gada lielākie skriešanas svētki Ventspilī – Piedzīvojumu parka maratons, kas notiks 16. un 17. jūnijā. Skriešanas sacensības notiks pilnajā maratona distancē (42,195 km), kā arī dalībniekiem būs iespēja skriet 21,098 km, 10,55 km, 5,3 km un bērnu skrējienos.

Sacensības organizē Ventspils Maratona klubs ar Ventspils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu.

Pasākuma pirmajā dienā, 16. jūnijā, notiks bērnu skrējieni un mazuļu rāpošana, būs arī atrakcijas bērniem, bērnu koncerti un bērnu apbalvošana. 16. jūnija vakarā sāksies numuru saņemšana nākamās dienas pieaugušo distancēm, varēs draudzīgā atmosfērā baudīt kopīgu makaronu maltīti un sarunas par skriešanu.

Sacensību galvenajā dienā, 17. jūnijā, plkst. 10 ar lielgabala šāvienu tiks dots starts maratona un pusmaratona skrējējiem. Lielgabals dārdēs arī plkst. 13, kad startēs 10,55 km un 5,3 km distances skrējēji.

Visi maratona distances veicēji saņems īpašu kreklu, un skrējiena trasē būs izvietoti vairāki atbalsta punkti skrējējiem, kas palīdzēs un uzmundrinās dalībniekus. Finišā jau tradicionāli visus skrējējus gaidīs aukstā zupa, augļi, bezalkoholiskais alus un siera uzkodas. Piedzīvojumu parka teritorijā notiks koncerti, būs masāžas telts, veselības punkti, sporta ārsti.

Apbalvošanas ceremonijā tiks apbalvoti ne tikai ātrākie skrējēji, bet arī lielākās komandas, kas pieteiks vismaz 10 dalībniekus, neatkarīgi no izvēlētās distances. Tāpat komandu starpā tiks izlozēti trīs gardi kliņģeri.

Ventspils Piedzīvojumu parka maratona laikā, 17. jūnijā, Ventspilī būs satiksmes ierobežojumi un slēgtas ielas, kā arī tiks ierobežota sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc iespējama autobusu kavēšanās.

No plkst. 9 līdz plkst. 15.30 ar policijas kontroli trasi būs iespējams šķērsot Saules–Inženieru, Ganību–Inženieru, Jūras–Kuldīgas, Jūras–Ganību un Karlīnes–Kapteiņu ielas krustojumā.

No plkst. 9 līdz plkst. 10, kā arī no plkst. 12 līdz plkst. 15.30 ar policijas kontroli trasi būs iespējams šķērsot Vasarnīcu ielas un Lielā prospekta krustojumā.

Izbraukšana no trases iekšpusē izvietotajiem kvartāliem būs iespējama: Riņķa–Puķu–Pāvila–Priežu ielas rajons – pa Inženieru ielu, krustojumos ar Ganību ielu un Saules ielu; Ostgala rajons (Karlīnes–Znotiņu–Patversmes–Zvejnieku–Austrumu–Smilšu iela) – Karlīnes ielas krustojumā ar Kapteiņu ielu.

Pilsētniekiem un viesiem, kas plāno ar autotransportu nokļūt pludmalē, Pludmales akvaparkā, brīvdabas muzejā, Piejūras kempingā un citos objektos Vasarnīcu ielas rajonā, iesakām izmantot Inženieru ielu. Papildu informācija par sabiedriskā transporta ierobežojumiem tiks izvietota autobusu pieturās. Plašāku informāciju var saņemt, zvanot pa tālruni 63622422.

Bērnu skrējiens organizēts ES projekta Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī ietvaros, ko īsteno Ventspils pašvaldība. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības veselības paradumu maiņu, uzlabojot veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Projekta aktivitātes ietver fizisko aktivitāšu, veselīga uztura, garīgās veselības veicināšanu un popularizēšanu sabiedrībā.

Priecāsimies redzēt jūs kopā ar kolektīvu š.g. 17. jūnijā Piedzīvojumu parka maratonā, kā arī 16. jūnijā bērnu skrējienos. Uz tikšanos Piedzīvojumu parkā!

Dalības maksa līdz 15. jūnijam: maratons – 35 EUR, pusmaratons – 21 EUR, 10,55 km – 17 EUR, 5,5 km – 14 EUR, bērnu skrējiens – 7 EUR.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties andrisvalerts@gmail.com, tālr. 29149170.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Arnis Junge 09.06.2018, 16:51:01

    Man šķiet ka šogad ir riktīgi labi pārdomāts šis pasākums. Savlaicīgi ir info kuras ielas būs ciet, pa kuram varēs parvietoties. Vismaz var just, ka doma ne tikai par pasākuma rīkošanu, bet arī par iedzīvotājiem. Cepums organizatoru komandai (jā, jā kādreiz labas lietas arī ir jāpasaka, ne tikai samazgas jāgāž virsu).

  • 0
    Pilsēta 15.06.2018, 11:09:32

    35€ man liekas bišku tā kā par daudz. Es saprotu, ka gribam līdzinaties lattelecom maratonam, bet ...

  • 0
    Pipars 15.06.2018, 12:06:37

    Tas tiem kas piesakās neilgi pirms maratona.
    Pirms tam bija krietni lētak.
    Izmaksas arī ir lielas.
    Valsts policija vien esot triskārtigi pacelusi savas pakalpojumu cenas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: