Latvijas Basketbola līgas otrajā finālspēlē "Ventspils" basketbolistiem neizdevās apturēt VEF uguņošanu uzbrukumā, kas rīdziniekiem ļāva izcīnīt uzvaru 81:71 un panākt sērijā neizškirtu 1:1.

Spēles rezultātu ar pārtvertu bumbu un diviem punktiem ātrajā uzbrukumā atklāja Pols Kārters, kurš, atšķirībā no sērijas pirmās spēles, šoreiz devās rīdzinieku starta pieciniekā. Amerikāņu uzbrucējs turpināja rezultatīvi arī ar trīs punktu metienu, liekot Robertam Štelmaheram izmantot savu pirmo minūtes pārtraukumu vēl pirms divu nospēlētu minūšu sasniegšanas. Pēc nedaudz vairāk nekā četrām nospēlētām minūtēm pirmajā ceturtdaļā no maiņas spēlē iesaistījās Maiks Bruševics, kurš pirmajā sērijas spēlē nepiedalījās. Ar pirmo pieskārienu bumbai Bruševics raidīja grozā trīs punktu metienu. Līdz divu punktu deficītam rezultāta starpību perioda vidū ar caurgājienu sadeldēja Rihards Lomažs, panākot 10:12. Ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki pārāk viegli ļāva vefiņa spēlētājiem uzbrukt no tālās distances, ar trejačiem izceļoties Kasparam Bērziņam, Kristapam Janičenokam, Kenam Braumam un Arnoldam Helmanim. Tas Rīgas VEF ļāva pēc desmit spēlētām minūtēm būt drošā vadībā ar 28:12.

No 16 punktu deficīta otrās ceturtdaļas ievadā ventspilniekiem izdevās sadeldēt atstatumu līdz 11 punktiem, bet Aleksa Peresa divi precīzie metieni pēc kārtas un Kaspara Vecvagara trejacis atjaunoja +16 viesu vienībai (38:22). Jau divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Jāņa Gailīša trenētā komanda sasniedz 50 punktu robežu, trejaci grozā raidot Artim Atem. Tieši Ate, iesākoties pēdējai puslaika minūtei, raidīja grozā vēl vienu tālmetienu. Savukārt ventspilniekiem līdz ar puslaika beigu signālu precīzu trejaci realizēja Lomažs, tas gan neglāba no tā, ka lielajā pārtraukumā "Ventspilij" nācās doties ar visai lielu atpalicību - 40:55.

Otrā puslaika ievadā Ate turpināja darīt to pašu ko pirmā puslaika beigās - meta grozā trīs punktu metienus. "Ventspils" rindās starpības deldēšanu uzņēmās leģionāri, septiņus punktus gūstot Denisam Ikovļevam, bet četrus punktus pievienoja Emanuels Ubila. Tomēr tuvāk par 14 punktiem kurzemniekiem pietuvoties neizdevās. Vēl drūmākos toņos mājinieku cerības iekrāsojās divas ar pusi minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām, kad Juliuss Juciks pameta laukumu pieklibojot. Pirms spēles noslēdzošajām desmit minūtēm "Ventspils" bija iedzinējos ar 58:73.

Izejot uz noslēdzošo ceturtdaļu, rīdzinieki izspēlēja "alley-oop" kombinācuju Mejerim, atklājot ceturtās ceturtdaļas punktu rēķinu. "Ventspils" basketbolistiem neizdevās realizēt savas izdevības, tādējādi nespējot būtiski sadeldēt starpību. Rīgas komanda jau no ceturtdaļas ievada sāka vilcināt laiku, lai pēc iespējas mazāk iespēju uz atspēlēšanos dotu mājinieku komandai. Salīdzinoši labās situācijās trejačus neizdevās raidīt grozā Lomažam un Ikovļevam, tādējādi ceturtā perioda vidu sagaidot ar rezultātu 64:77.

Līdz desmit punktu starpībai mājinieku atstatumu sadeldēja Ubila, tomēr uzreiz ar tālmetienu izdevās atbildēt Atem. Kuriozs moments bija trīs minūtes līdz spēles beigām, kad Peress, izpildot soda metienu, pārkāpa pāri līnijai, pieļaujot profesionālajā basketbolā ļoti reti novērojamu kļūdu. Tomēr jau vairākas minūtes visiem bija skaidrs spēles iznākums. Mača noslēgumā tablo vēstīja par 81:71, bet sērijā rezultāts kļuva 1-1. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 14 punktiem bija Artis Ate, bet 13 punktus guva Alekss Peress. Ventspilniekiem 15 punktus guva Emanuels Ubila, bet ar 13 izcēlās Rihards Lomažs.

Finālsērijas trešā spēle paredzēta 31. maijā, jo desmit dienu starpā starp sērijas otro un trešo spēli rīdziniekiem paredzētas cīņas Krievijas atklātā čempionāta izslēgšanas spēlēs pret Maskavas CSKA.

Ventspils - VEF Rīga 71:81 (12:28, 28:27, 18:18, 13:8)
Ventspils:Ubila 15, Lomažs 13, Zaķis 9, Bruševics 8, Šķēle 5, Barnets 5, Juciks 4, Gulbis 3, Freimanis.
VEF Rīga: Ate 14 (3p: 4/6), Peress 13, Janičenoks 12, Brauns 9, Mejeris 8, Bērziņš 8, Kārters 5, Gromovs 4, Helmanis 3, Vecvagars 3, Čavars 2, Misters.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Peace Duke 21.05.2018, 22:51:09

    Pēriens var sākties! #atkalpērsimlemberdzēnus

  • -8
    keda 21.05.2018, 23:31:35

    Tu kāds pirtnieks, vai? :D

  • -3
    Peace Duke 21.05.2018, 23:54:52

    pavasara ģērēšana ir klāt :-)

  • -4
    Barons 22.05.2018, 05:33:46

    To VEF būs būt atkal čempion! Le zinat.

  • -3
    karlito 22.05.2018, 17:34:49

    Lai vai kā,bet šogad fināls tomēr pēc fināla izskatās,abas komandas cīnās,emociju daudz,un arī meistarība aptuveni daudz maz vienāda,..mazliet tomēr liekas,ka Vefs kādu kripatu varbūt pārāks,bet ticu,ka mūsējie ar savu cīņassparu var vinnēt!
    Šeit jau izskatās ka Ventspilnieku zaudējums daudziem sagādā šeit prieku..bēdigi..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: