Ventspils pilsētas pašvaldība šogad budžetā paredzējusi līdzekļus 669 eiro apmērā pabalstu izmaksai Ventspils vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Ventspils pilsētas pašvaldības sniegto materiālo atbalstu skolas izlaidumam absolventi vai to likumiskie pārstāvji varēs saņemt no š.g. 22. maija līdz 29. jūnijam Sociālā dienesta kasēs Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39. Tāpat pabalstu iespējams pārskaitīt uz saņēmēja bankas norēķinu kontu.

Pabalsts bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir 36,00 eiro apmērā, savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem – 43,00 eiro. Paredzēts, ka palīdzību šogad varētu saņemt 18 bērni.

Iesniedzot iesniegumu Sociālajā dienestā, pabalstu var pieprasīt jebkurš no bērna vecākiem vai aizbildnis, vai arī skolēns pats, ja viņš sasniedzis pilngadību, t.i., 18 gadu vecumu. Pabalsts tiek piešķirts vispārējo izglītības iestāžu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm līdz 20 gadu vecumam (ieskaitot) ar nosacījumu, ka skolēns nestrādā.

Ja izglītības iestāde neatrodas Ventspils pilsētas pašvaldības teritorijā, tad iesniegumam ir jāpievieno arī mācību iestādes izsniegta izziņa, kas apliecina, ka skolēns ir vispārizglītojošās skolas 9. vai 12. klases absolvents.

Plašāka informācija par pabalsta iespējām Ventspils pilsētas pašvaldībā saņemama Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10 vai Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39, vai zvanot pa tālr. 63601210 vai 63663001, vai rakstot e-pastā uz: socdienests@ventspils.lv .

Iesniegumu veidlapas pieejamas Sociālajā dienestā vai arī tās var izdrukāt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: