26. maijā plkst. 11, pie Būšnieku ezera laivu bāzes notiks labiekārtotā veloceliņa no Būšnieku ezera peldvietas līdz laivu bāzei atklāšana, kā arī tiks dots starts tradicionālajam skrējienam apkārt Būšnieku ezeram.

Pasākumu atklās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Pēc atklāšanas ceremonijas riteņbraucēji varēs piedalīties braucienā bez laika kontroles, bet skrējēji un nūjotāji sacentīsies 8,1 kilometru distancē ar laika kontroli.

Skrējiens apkārt Būšnieku ezeram notiks 4 vecuma grupās:

Vīrieši un sievietes:

I grupa - 1998. g. dzim. un jaunāki;

II grupa - 1997. g. dzim. – 1988. g. dzim.;

III grupa - 1987. g. dzim. – 1978. g. dzim.;

IV grupa - 1977. g. dzim. un vecāki.

Pirmo reizi pasākuma programmā iekļauta nūjošana un apbalvoti tiks trīs ātrākie nūjotāji vīrieši un trīs ātrākās sievietes. Godalgoto vietu ieguvējus skriešanā sievietēm un vīriešiem visu vecumu grupās apbalvos ar medaļām un diplomiem. Pēc finiša visi dalībnieki tiks cienāti ar spēcinošu zupu.

Būšnieka ezers kļuvis par brīnišķīgu aktīvās atpūtas cienītāju objektu, kura īpašo dabas skaistumu tagad iespējams izbaudīt ne tikai peldētājiem un laivotājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un arī ornitologiem.

Šobrīd pilnībā pabeigta projekta “Dabas lieguma “Būšnieku ezera krasts” infrastruktūras pilnveidošana” īstenošana, tādējādi pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem ir iespēja mērot 8 km velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram - ap ezeru izbūvēts gājēju un veloceliņš, no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai izveidota 187 m metrus gara gājēju laipa un tās galā skatu platforma putnu vērošanai, uz kuras uzstādīti arī 2 soliņi un informatīvā planšete ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un caurceļojošo putnu attēliem. Veloceliņa posmā uzstādīti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecina arī izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Jaunizveidotā gājēju laipa ar skatu platformu būs liels ieguvums ornitoloģijas cienītājiem. Ezerā novērots ap 34 putnu sugu, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas tieši Būšnieku ezera DR daļā.

Ar Ventspils pašvaldības finansējuma atbalstu papildus uzlabots arī grants segums ezera ZA pusē veloceliņa posmā no Peldvietas līdz Staldzenes ielai uz dārzkopības kooperatīva “Pīpiķi” pusi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    dzintra365 25.05.2018, 14:04:38

    Biju apskatīt jauno veloceliņu apkārt Būšniekiem un īsti nevarēju saprast, kā tur darboties pie tiem stendiem? Vai tur tā kā uz vietas jāvingro, vai līdz nākamajai zīmei tie vingrojumi jāpilda.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 30.05.2018, 23:35:41

    Informējam, ka Būšnieku ezerā nonākot līdz veselības takai jau ejot vai braucot pa veloceliņu, tiek iesildīts ķermenis, lai pie katra no stendiem veiktu tur esošo stendā norādīto vingrinājumu.

    Veselības takā veicami 10 vingrojumi starp iešanas vai velobraukšanas, apstājoties pie stenda.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: