Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu izveidot stipendiju par izcilību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā, lai veicinātu talantīgāko un spējīgāko vidusskolu absolventu piesaisti Ventspils Augstskolai, kā arī attīstītu IKT jomas studējošo aktivitāti akadēmiskajā, pētnieciskajā un sabiedriskajā darbā.

Stipendijas dibināšanas iniciators ir Ventspils pilsētas dome.

Stipendijai varēs pieteikties Ventspils Augstskolas IKT jomas reflektanti vai studenti, kuri ir spējuši pierādīt izcilību, augstas sekmes un īpašu radošumu vai iniciatīvu IKT jomā (datorzinātnes, elektronika). Stipendiju paredzēts piešķirt, sākot ar 2018. gada septembri, un to katru gadu varēs saņemt līdz desmit labākie IKT jomas studenti. Stipendija tiks piešķirta uz desmit mēnešiem, katru mēnesi izmaksājot 200 eiro.

Jaunajiem reflektantiem, kuri plāno uzsākt studijas kādā no Ventspils Augstskolas IKT jomas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības, bakalaura vai maģistra studiju programmām, pieteikšanās stipendijai tiks izsludināta līdz ar uzņemšanas sākumu jūnija beigās. Pieteikšanās vecāko kursu (sākot no 2. kursa) pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības, bakalaura vai maģistra studiju programmu studentiem tiks izsludināta no 1. jūnija līdz 31. jūnijam.

Lai pieteiktos stipendijai, Ventspils Augstskolas IKT jomas profesionālās augstākās izglītības un bakalaura studiju programmas reflektantiem būs jāiesniedz motivācijas vēstule, CV, centralizēto eksāmenu rezultāti matemātikā un fizikā vai informātikā, kā arī apliecinājums par saviem sasniegumiem pēdējo trīs gadu laikā olimpiādēs, konkursos vai citos pasākumos, kas ir saistīti ar IKT jomu. Ventspils Augstskolas studentiem būs jāiesniedz CV, sekmju izraksts, apliecinājums par studenta sasniegumiem olimpiādēs, konkursos un citos IKT jomas pasākumos, kā arī apliecinājums par studenta dalību dažādos zinātnes un pētniecības projektos, studentu biznesa inkubatorā u.c. IKT jomas aktivitātēs.

Studentu un reflektantu pieteikumus izvērtēs īpaši izveidota stipendijas piešķiršanas komisija, kurā piedalīsies Ventspils Augstskolas pārstāvji, Ventspils pilsētas domes pārstāvis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) pārstāvis un nodibinājuma “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” (VATP) pārstāvis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: