Pie otrās uzvaras LBL pusfinālā tikuši BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā punktiem bagātā mačā Ogri pieveicot 105:93 un tiekot viena panākuma attālumā no fināla.

Pusfināla otrajā mačā Ogre savā laukumā prata revanšēties par zaudējumu Ventspilī, izlīdzinot rezultātu sērijā, kas nozīmēja, ka ventspilnieki nedrīkst riskēt zaudēt sava laukuma priekšrocības. Citiem vārdiem sakot, savās mājās uzvara bija obligāta un tā arī tika paņemta. Lai arī ne tika pārliecinoši, kā tas varēja šķist pēc pirmā puslaika.

Ventspils 20 minūšu laikā sameta 60 punktus (!), tiesa, arī ielaida 46, tomēr droši varēja apgalvot, ka mājinieki rāda labāku basketbolu, bet viesu rezultativitāte drīzāk bija sagadīšanās, nevis likumsakarība. Otrajā puslaikā izrādījās, ka šī tiešām ir Ogres snaiperu diena, jo viņi turpināja fantastiski precīzi šaut no tālās distances, tā arī deldējot savus mīnusus. Trīs tālmetieni pēc kārtas trešās ceturtdaļas otrajā pusē viesiem ļāva izlīdzināt rezultātu (76:76), bet īstajā brīdī nāca mājinieku divi trīnīši – 82:76.

Lai gan pirms pēdējām desmit minūtēm komandas šķīra vien trīs punkti, pēdējās ceturtdaļas sākumā mājinieki plusus ātri palielināja (88:80), liekot viesiem sasaukt minūtes apspriedi. Nevarētu teikt, ka tā būtiski izmainīja notikumus laukumā – Ogre ļoti tālu ventspilniekus neatlaida, tomēr laika bija pārāk maz, lai viesi pagūtu veikt vēl vienu lielu izrāvienu. Ventspils uzvara - 105:93, kas sērijā ļāva panākt 2:1 un nonākt viena panākuma attālumā no fināla.

Pieci ventspilnieki šajā mačā guva vairāk nekā desmit punktus – Juliuss Juciks 19, pa 17 Aigars Šķēle (arī 7 piespēles) un Rihards Lomažs, Denisam Ikovļevam 16 (arī 6 atlēkušās bumbas), bet Ronalds Zaķis sameta 14. Viesi realizēja 17 tālmetienus, kamēr Ventspilij bija nospiedošs pārsvars groza apakšā – 54 punkti pret 20. Šoreiz arī stabili izdevās uzvarēt cīņu par atlēkušajām (38:22) un arī metienu precizitāte kopumā bija labāka, tiesa, ventspilnieki nedaudz biežāk kļūdījās (13 pret 11).

Sērijas ceturtā spēlē jau šodien risināsies Ogrē, bet otrajā pusfinālā viss jau ir beidzies – VEF pret Jūrmalu izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas un kvalificējās finālam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: