9. maijā plkst. 10 Pārventas bibliotēkā Latvijas simtgadei veltītā pasākumā „Garamantas” notiks saruna ar Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāju, literatūrzinātnieci un Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmēju Andru Konsti par Gunāra Janaiša foto izstādi „Tev. Un taviem, kas Tevi…”, kas veltīta izcilajam dzejniekam Imantam Ziedonim.

Fotogrāfs Gunārs Janaitis vairāk nekā 40 gadus ir bijis Imanta Ziedoņa tuvumā un viņu fotografējis. Izstādē apskatāma tikai neliela daļa no fotogrāfa, kuram ar dzejnieku bijušas draudzīgi garīgas attiecības, darbiem. Katram fotoattēlam pievienots arī fotogrāfa komentārs.

Gunārs Janaitis fotografēt sācis jau 14 gadu vecumā. Studējis LVU filoloģijas fakultātē un bijis ilggadīgs fotokluba „Rīga” biedrs. Izstādes autors ar saviem darbiem piedalījies daudzās fotoizstādēs ne tikai Latvijā, bet visos kontinentos - Čehoslovākijā, Polijā, Dienvidslāvijā, ASV, Somijā, Francijā, Vācijā u.c. Fotogrāfa personālizstādes bijušas apskatāmas Latvijā, Bostonā, Čikāgā, Klīvlandē, Miniapolē, Sanfrancisko, Losandželosā, Filadelfijā, Ņujorkā, Zviedrijā, Japānā un daudzās citās valstīs. Gunārs Janaitis iesaistījies dažādās fotoakcijās un projektos, producējis un iekārtojis vairāk nekā 10 fotoizstādes, sastādījis grāmatas, veidojis fotoilustrācijas vairāk nekā 100 un māksliniecisko noformējumu ap 50 grāmatām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: