Kandavā norisinājās pasaulē pirmais čempionāts elektriskajiem kartingiem, kurā piedalījās arī Ventspils Tehnikuma kartinga komanda, un tai izdevās kāpt uz goda pjedestāla. Tomass Grintāls pārliecinoši aizvadīja visus trīs braucienus un pirmajās elektrokartinga sacensībās ierindojās 3. vietā.

Līdz ar jaunās kartingu sezonas atklāšanu svinīgi tika atklāts arī Latvijas čempionāta pirmais posms elektriskajiem kartingiem «Kandavas novada domes kauss», kurā startā pulcējās 13 braucamrīki. "LMT Autosporta Akadēmijai" (LMT AA) izdevies radīt unikālu projektu ne vien Latvijā un Eiropā, bet arī pasaulē.

Pirmajā Latvijas čempionāta posmā viss goda pjedestāls tika kurzemniekiem – trešajā vietā Tomass Grintāls (PIKC Ventspils), otrais - Arnis Dreimanis (Liepājas Valsts tehnikums), savukārt pārliecinošu uzvaru pirmajā posmā izcīnīja Ričards Irbe (Saldus BJC).

Tomass atklāj, ka rāviens esot daudz iespaidīgāks un jaudīgāks nekā iekšdedzes kartingiem. Viņš arī smej, ka visu laiku var braukt tīrā kombinezonā, bet mazliet pietrūkstot benzīna aromāta un kartinga rūkoņas. «Sākumā pat gribējās ierakstīt austiņās skaņu, lai vieglāk braukt,» stāsta sacensību trešās vietas ieguvējs.

Ventspils Tehnikuma komanda kartinga sacensībās startē jau otro sezonu. Šogad kartinga pilots Tomass Grintāls ar savu tehnisko komandu, kuras sastāvā darbojas ar tehniskā komanda Īvs Liškovskis, Jānis Edgars Ermansons un Kārlis Ķemeris piedalīsies elektrokartingu klasē. Ventspils Tehnikums ir izveidojis vēl vienu kartinga komandu, kuras pilots būs 1. kursa audzēknis Gusts Grants. Jaunos autosporta censoņus atbalsta un apmāca Tehnikuma pedagogi Māris Jansons un Andis Dālderis.

Pavisam nesen priecīgu ziņu saņēma Tomass Grintāls, jo “LMT Autosporta Akadēmija” piešķīrusi atbalstu četriem sportistiem par kopējo summu 7 tūkstoši eiro. Viņu vidū atbalstu saņems arī Tomass Grintāls, kurš varēs piedalīties vismaz četrās Latvijas Automobiļu federācijas organizētajās standartautomobiļu sacensībās (minišoseja vai minirallijs), kas viņam būs pirmā šāda veida pieredze. Grintāls vērtēšanas komisiju ir pārsteidzis ne tikai ar progresējošiem rezultātiem trasē, bet arī ar īpašu centību un sapni par autosportu. Pieteikumus atbalstam bija iesūtījuši 22 jaunie autosporta censoņi.

Latvijas elektrokartingu čempionātā (EKČ) paredzēti seši posmi, no kuriem pirmais aizvadīts Kandavā, otrais būs 26. maijā Madonā, trešais – 9. jūnijā Smiltenē, ceturtais – 28. jūlijā Kandavā, bet savukārt piektais – 25. augustā SK 333, Ropažos. Noslēguma posms būs 29. septembrī Jelgavā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: