Atkritumu apsaimniekotāja "Zaļā josta" dizaina priekšmetu konkursā "Mans veltījums tīrai Latvijai" apbalvotas vairākas izglītības iestādes no visas Latvijas. Konkursam bija jāizgatavo lietas un priekšmetus no otrreiz pārstrādājamā materiāla.

Konkursā "Mans veltījums tīrai Latvijai" balvas pirmsskolas izglītības iestāžu grupā saņēma trīs pirmskolas izglītības iestādes, tai skaitā Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Saulīte".

Simpātijas balvu par ieguldīto darbu saņēma Ventspils novada Ugāles pirmsskolas izglītības iestāde "Lācītis" un Limbažu novada Umurgas pagasta pirmsskolas izglītības iestāde "Zīļuks".

"Zaļās jostas" pārstāve Velga Vilciņa sacīja, ka cilvēku uzvedības modelis par atkritumu pārstrādi, resursu taupīšanu un labāku vides kvalitāti ir veidojies bērnībā. "Pieaugušo uzvedību ir ļoti grūti mainīt, tāpēc "Zaļā josta" nolēma pievērsās izglītības iestādēm, kur bērni ir atvērtāki pārmaiņām. Manuprāt, ir lieliski redzēt, ko bērni spēj veidot pat no lietota kartona," sacīja Vilciņa.

Apmeklētājiem darbi būs skatāmi Latvijas Dabas muzejā no šā gada 16. maija līdz 10. jūnijam un tajā varēs aplūkot labākos "Zaļās jostas" rīkotā dizaina priekšmetu konkursa "Mans veltījums tīrai Latvijai" darbus, kā arī video par to tapšanas gaitu. Konkurss norisinājās 2017/2018. mācību gada laikā un kopumā konkursam pieteikti ap 1000 darbi no 38 pirmsskolas izglītības iestādēm un 70 vispārējām izglītības iestādēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: