Piedzīvojumu parkā pulcējās lieli un mazi velo entuziasti, jo tieši tur tika atklāta Vivus.lv MTB kalnu riteņbraukšanas maratona 2018. gada sezona.

Jau līdz ar rītausmu MTB entuziasti no dažādām Latvijas malām sāka mērot ceļu uz Ventspils Piedzīvojumu Parku, lai ievērtētu piejūras taciņas un noskaidrotu ātrāko savā starpā.

Jānis Baltaisbrencis (VIVUS.LV MTB Maratons līdzorganizators): “Ventspils kā sezonas sākums ir izvēlēta apzināti, balstoties uz mūsu daudzgadējo pieredzi par pavasara laikapstākļiem Latvijā, ar domu, lai nebūtu pārāk slapjš un lieli dubļi. Priekš daudziem MTB braucējiem šīs ir sezonas pirmās sacensības, tāpēc piejūras zona ar ne pārāk kalnaino reljefu ir lieliska vieta, kur iespējams izveidot dinamiskas distances ar dalībniekiem interesantām tehniskām sekcijām.”

Brauktgribētājiem savās gaidās nebija jāviļas. Distanču maršrutā iekļauts kāpiens “Lemberga hūtē”, ātras, sausas taciņas, kas mijās ar smilšu sekcijām un finālā atkārtots kāpiens kalnā ar tam sekojošu nobraucienu un finišu pakājē. Laiks ideāli piemērots riteņbraukšanai – neliels jūras vējš, viegls pavasarīgi atspirdzinošs lietutiņš, ko ik pa brīdim nomainīja saule.

Kā pirmie uz starta stājās HRX Maratona distances dalībnieki. Viņi mēroja 54 km. Ierindā stājās visi spēcīgākie Latvijas MTB riteņbraucēji.

HRX Maratona Distance (vīrieši) rezultāti:

1. Arnis Pētersons (ZZK);

2. Jānis Ozols (ZZK);

3. Oskars Muižnieks (Pulsar).

HRX Maratona Distance (sievietes) rezultāti:

1. Katrīna Jaunslaviete-Ķipure (ZZK);

2. Lāsma Ozola (PATRIA BOTTECCHIA);

3. Ingrīda Šmite (Baldones Velokomanda).

MTB Maratons ir domāts ne tikai sportistiem. Tajā īpašu vietu ieņem gados jaunie un jaunākie velobraucēji. Labs Kino pusaudžu distances dalībnieki savos 10 km spēkos mērojas tajās pašās takās, kur cīnās viņu vecāki. Tikmēr CIDO Bērnu distances dalībnieki mācās apgūt sacīkšu marķējumu un met līkločus pļaviņā.

Mairis Levans (MTB Maratons līdzorganizators): “Mēs esam par ģimenisku atmosfēru. Mēs apzināmies, kāds ir maksimālais dalībnieku skaits, ko mūsu veidotie sacensību maršruti pieļauj, lai pasākums saglabātu savu īpašo garšu. Mūsu veidotās distances ir tehniskākas, kas mazina vidējo ātrumu, bet līdz ar to arī sacensības kļūst drošākas. Visu laiku cenšamies domāt, kā mūsu pasākumu padarīt interesantāku tā dalībniekiem, ieviešot dažādas jaunas atrakcijas un nominācijas, par ko braucējiem cīnīties trasē. Mūsu starta koridoru sistēma ir veidota ar domu, lai katram dalībniekam būtu iespēja pacīnīties ar sev spēkos līdzīgākajiem.”

27 km distance bija jāpieveic Latvijas Valsts Mežu pusmaratona braucējiem, kurā piedalījās 10 spēcīgākie braucēji pēc pagājušās sezonas rezultātiem.

Latvijas Valsts Meži Pusmaratona distance (vīrieši) rezultāti:

1. Arvo Godiņš (ZZK);

2. Dzintars Ausmanis (SPORTLAND BOTTECCHIA);

3. Raivis Jansons (VW komerctransports – Veloprofs.lv).

Latvijas Valsts Mežu pusmaratona distance (sievietes) rezultāti:

1. Santa Sanija Jurgena (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree);

2. Aiga Paegle (Engures sportam);

3. Anita Antone (Baldones Velokomanda).

Maratona 1. posma noslēgumā dalībnieki sumināja dienas laureātus, dalījās iespaidos un jau sāka kalt plānus nākamajam pasākumam, kas norisināsies 27. maijā Tukumā.

Māris Krūze (MTB Maratons līdzorganizators): “Lielā mērā mēs visi esam tāda komūna, kurā pulcējas velobraucēju “izlasīte”, kuriem tieši patīk meži, takas. Mūsu filozofija - ja var nebraukt pa ceļu, tad nebrauc pa ceļu, līdz ar to tu esi tuvāk dabai un redzi skaistas vietas, izbaudi jaukākas taciņas, straujākus nobraucienus un stāvākus kāpumus. MTB Maratons ir “čiliņš”, draugu pulks, laba atmosfēra, atsaucīgi dalībnieki.”

MTB Maratons sacensību kalendārs: 27. maijs Tukums, 10. jūnijs Pļaviņas, 8. jūlijs Talsi, 22. jūlijs Smiltene, 5. augusts Cēsis, 8. septembris Ape/Vastse-Roosa (EE).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: