Šonedēļ sācies viens no pozitīvākajiem, veselīgākajiem un sportiskākajiem vīrusiem – Basketvīruss. Turnīram šajā sezonā - pusapaļa jubileja, jo jau 5. sezonu BK Ventspils spēlētāji kļūst par treneriem kādā no Ventspils skolām, lai pēc tam sacenstos finālsacensībās un noskaidrotu Basketvīrusa čempionus basketbolā zēniem.

Savukārt meitenēm ir iespēja nedēļas laikā kļūt par karsējmeitenēm, trenējoties pie BK Ventspils karsējmeitenēm un kļūt par turnīra uzvarētājām. Turnīrs norisināsies laika posmā no 23. aprīļa līdz 27. aprīlim.

No 23. līdz 26. aprīlim katru dienu Ventspils spēlētāji dosies uz skolām, lai trenētu savu komandu, kuras sastāvā ir 7.-8. klases zēni. Tikai divi no spēlētājiem ir saistīti ar basketbolu, pārējie šo sporta spēli spēlējuši vien sporta stundās. Ventspils spēlētājiem ir jāizveido komanda, jāapmāca un beigu beigās arī jāuzvar turnīrā. Tādējādi tiks noteikta labākā Basketvīrusa skola, kā arī labākie treneri Ventspils spēlētāju vidū. Pagājušajā sezonā triumfēja Valsts 1. ģimnāzijas komanda Aigara Šķēles un Folarina Kempbela vadībā, kas dramatiskā cīņā pārspēja Ventspils 4. vidusskolu.

Basketvīrusā piedalās arī meitenes, kuras basketbolu nespēlēs, bet varēs iejusties karsējmeiteņu lomā un mācīsies atbalstīt savas skolas zēnu komandu. Arī meitenes apmācīs profesionāļi – Ventspils karsējmeitenes. Meitenēm būs jāsagatavo viens deju priekšnesums, kā arī viens uzmundrinošs sauklis. Arī meitenes sacentīsies par Ventspils skolu labāko karsējmeiteņu godu. Pagājušajā gadā uzvarēja Valsts 1. ģimnāzijas komanda.

Šajā pasākumā piedalās septiņas Ventspils vispārizglītojošās skolas. Par 1. pamatskolas treneriem kļuva Rihards Lomažs un Dāvis Gūtmanis, 2. pamatskolas komandu trenēs Roberts Freimanis un Kristaps Ķilps, Pārventas pamatskolu vadīs Artūrs Grīnbergs un Maiks Bruševics, Valsts 1. ģimnāzijas komandu vadīs Ingus Jakovičs un Emanuēls Ubilla, 2.vidusskolu vadīs Ronalds Zaķis un Dominezs Bārnets, 4.vidusskolas komandu trenēs Aigars Šķēle un Denis Ikovļevs, bet 6. vidusskolas komandu – Māris Gulbis un Jūlijs Juciks.

Basketvīrusa fināls notiks 27. aprīlī plkst. 13 Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: