BK “Ventspils” organizētajā projektā “Basketvīruss” gan basketbola turnīrā, gan arī karsējmeiteņu konkursā, tieši tāpat kā pērn, triumfēja Valsts 1.ģimnāzijas komandas.

Turnīrs aizsākās 23. aprīlī, kad BK “Ventspils” spēlētāji devās uz skolām, kuras bija izlozējuši. Šajā pasākumā piedalījās septiņas Ventspils vispārizglītojošās skolas – Ventspils 1. pamatskola, 2. pamatskola, Pārventas pamatskola, 1. ģimnāzija,  2.vidusskola, 4.vidusskola un 6. vidusskola.  BK “Ventspils” spēlētāji veica izlozi, kuras skolas treneri viņi būs visu nedēļu, lai mēģinātu aizvest savu komandu līdz uzvarai turnīrā. Par Ventspils 1. pamatskolas treneriem kļuva Rihards Lomažs un Dāvis Gūtmanis,  2. pamatskolas komandu trenēja Roberts Freimanis un Kristaps Ķilps, Pārventas pamatskolu vadīja Artūrs Grīnbergs un Maiks Bruševics, 1. ģimnāzijas komandu vadīja Ingus Jakovičs un Emanuēls Ubilla, 2. vidusskolu vadīja Ronalds Zaķis un Dominez Barnets, 4.vidusskolas komandu trenēja Aigars Šķēle un Denis Ikovļevs, bet 6. vidusskolas komandas vadītāji bija Māris Gulbis un Jūlijs Juciks. Starp citu, tieši Mārim Gulbim šis bija 5. turnīrs, un vēl ne reizi viņš nebija spēlējis finālā. Viss mainījās šogad.

Mārim Gulbim un viņa palīgam Jūliusam Jucikam izdevās aizvest savu komandu, Ventpils 6.vidusskolu, līdz finālam, uzvarot savā apakšgrupā. Sīvākā cīņa izvērtās ar Ventspils 4. vidusskolu, kuru trenēja Aigars Šķēle un Deniss Ikovļevs. Tomēr noslēgumā Gulbis prata savu komandu motivēt un izdevās nosargāt uzvaru. Pēcāk Aigars Šķēle, Deniss Ikovļevs un viņu komanda 4. vidusskola spēlē par 3. vietu bez problēmām pārspēja Ventspils 2. vidusskolu, kuru vadīja Ronalds Zaķis un Dominess Barnets. Bez iespējām pacīnīties tālāk palika Ventspils 2.pamatskola, 1.pamatskola un Pārventas pamatskola.

Fināls izvērtās ļoti saspringts. Ventspils Valsts 1.ģimnāzijai un viņu treneriem Ingum Jakovičam un Emanuelam Ubillam salīdzinoši viegli izdevās apspēlēt pretiniekus apakšgrupā, kas deva iespēju kvalificēties finālam, bet tur viņus gaidīja sīkstā Ventspils 6. vidusskola. Visus spēli tieši 6. vidusskola atradās vadībā, pat izdevās atrauties ar 8 punktu pārsvaru. Tomēr Jakoviča un Ubillas iedvesmoti, 1.ģimnāzija pēdējās spēles minūtes cīnījās kā lauvas un izrāva neizšķirtu (18:18). Sacensību nolikums paredz, ka pie neizšķirta rezultāta komandas met soda metienus. Šajā disciplīnā pārāka izrādījās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas komanda, kas svinēja uzvaru ar rezultātu 21:20. Lieki piebilst, ka Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola halles jumts dabūja izturēt pamatīgu skaņu vilni, ko sarūpēja abu komandu līdzjutēji. Tik dramatisks fināls līdz šim 5. sezonu laikā nebija piedzīvots! Kā savā noslēguma uzrunā atzīmēja Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala, tad jāpateicas mūsu pilsētas jauniešiem par tik krāšņām un skaļām emocijām, kuras sen šī halle nebija piedzīvojusi. Ļoti iepriecināts bija arī komandas treneris Ingus Jakovičs, jo iepriekšēja gadā viņam nācās samierināties ar 2. vietu.

Šogad tika aizvadīts arī metienu konkurss. Šajā disciplīnā uzvaru svinēja Ventspils 2. pamatskolas skolēns Markuss Kraulers, kurš priekšsacīkstēs visus 4 metienus izpildīja bez kļūdām, sasniedzot labāko laika rezultātu - 17 sekundes. Finālā Markusam roka nodrebēja, satraukumā aizmetot garām pa metienam,  bet kļūdījās arī pretinieks, kas ļāva Markusam uzvarēt. Par uzvaru ļoti priecājās viņa skolotāja Anželika Šilberga un viņa treneri Roberts Freimanis un Kristaps Ķilps.

Karsējmeiteņu konkursā arī šogad nepārspēta palika Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas komanda, kura bija sagatavojusi ļoti interesantu saukli un sievišķīgu deju. 2. vietā ierindojās Ventspils 4. vidusskola, tikai par nedaudz punktiem atpaliekot no līderēm. 1. – 3. vietu komandu priekšnesumus būs iespēja redzēt arī mūsu kluba līdzjutējiem, jo komandas savas dejas demonstrēs 8. maija pusfināla spēles lielajā pārtraukumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: