Šo svētdien plkst. 15 Ventspils centrālajā futbola laukuma notik Virslīgas 3. kārtas spēle starp futbola klubu Ventspils un Liepāja/Mogo, bet šī spēle būs īpaša ar to, ka tā notiks uz dabiskā zālāja futbola laukuma un šosezon tāda būs pirmā Baltijā.

Centrālais futbola laukums ar dabiskā zālāja segumu iepriekšējos gados atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu kā viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai. Šogad tas izdevies īpaši agri, jo futbola laukuma sagatavošanā izmantota speciāla pieeja – izmantota apsildes sistēma, kas atkausēja zemes kārtu 15 cm dziļumā un veicināja zālāja veģetācijas ātrāku norisi, kā arī ģeotekstila audums, kas pārklāts zālājam, veidojot siltumnīcas efektu. Jāpiebilst, ka 1999. gadā izbūvētais laukums šobrīd ir vienīgais apsildāmais futbola laukums Latvijā.

Ventspilnieku un liepājnieku mači gandrīz vienmēr ir īpaši. Pat pirms sezonas aizvadītā pārbaudes spēle kļuva par īstu kauju ar konfliktiem, brīdinājumiem un noraidījumiem. Protams, vienmēr viens no galvenajiem intrigas iemesliem bija komandu konkurēšana turnīra tabulā, kā tas ir arī tagad – abas sezonu sākušas ar divām uzvarām, tā ka šī būs kauja par šībrīža pirmo vietu.

«Starp Ventspili un Liepāju nevar būt draudzības spēles, jo vienmēr uzvarēt gribēs abas puses, kā tas bija arī pārbaudes mačā pirms sezonas. Tas bija ass, vīrišķīgs futbols, un esmu pārliecināts, ka tā būs arī svētdien. Centīsimies spēlēt tādu futbolu, kāds nepieciešams mums, jo, galu galā, būsim savā laukumā, bet mājās izcīnītie punkti sezonas beigās var būt ļoti svarīgi. Mēs mačam gatavojamies pavisam mierīgi, jo neredzu nevienu pašu iemeslu, lai īpaši nervozētu un neticētu tam, ka viss izdosies labi,» gaidāmo Kurzemes derbiju komentēja Ventspils galvenais treneris Dejans Vukičevičs.

Interesanti, ka uz Olimpiskā centra Ventspils zāliena tiksies arī pirmo divu kārtu rezultatīvākie futbolisti – gan ventspilnieks Adeleke Akinjemi, gan liepājnieks Artūrs Karašausks jau guvuši pa trim vārtiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Gunars Kalnins 13.04.2018, 20:53:17

    Krievu versijas rakstā, ka pensionāriem ieeja par brīvu.......
    Turpat afišā informācija, ka pensionāriem ieejas maksa 0,70 EUR
    Latviešu versijas afišā spēles starp Ventspils- Liepāja VISPĀR NAV !!!???
    Ko saka stadiona vadība ?

  • -1
    ventasbalss.lv 13.04.2018, 22:29:41

    Tiešām afišā nebija ielikts šis pasākums, tagad kļūda labota. Paldies!
    Info par biļetēm ir šāda:
    Pensionāri un skolēni (līdz 14 gadiem) bez maksas.
    Pieaugušo biļete 1,5 Euro
    Studentiem un skolēniem, vecākiem par 14 gadiem - 0,70 Euro

  • -1
    Gunars Kalnins 14.04.2018, 13:53:41

    krievu valodas afiša

    Цена билетов: для взрослых 1,50 евро, для детей, студентов, пенсионеров, инвалидов 0,70 евро.

  • 0
    ventasbalss.lv 14.04.2018, 15:28:32

    fkventspils.lv:
    Pēc mūsu labās tradīcijas pensionāri un skolēni (līdz 14 gadiem) Latvijas čempionāta "Ventspils" mājas mačus var apmeklēt bez maksas. Gandrīz visiem pārējiem biļete uz nacionālā čempionāta maču maksās 1,5 Euro. Studentiem un skolēniem vecākiem par 14 gadiem gājiens uz futbolu izmaksās 0,70 Euro.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: