Gatavojoties sezonai, Olimpiskā centra “Ventspils” centrālais futbola laukums ar dabisko zālāju piedzīvo līdz šim nebijušus procesus. Futbola laukums ar dabiskā zālāja segumu atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai.

Lai izmantotu visas Olimpiskā centra “Ventspils” futbola stadiona infrastruktūras priekšrocības, tostarp Latvijā vienīgo apsildāmo futbola laukumu, jaunā futbola kluba vadība, nodrošinot finansējumu, ir atbalstījusi inovatīvas aktivitātes. Pirms divām nedēļām tika pieslēgta centrālā futbola laukuma apsildīšanas sistēma, kas ir atkausējusi zemes kārtu 15 cm dziļumā un veicinājusi zālāja veģetācijas ātrāku norisi.

Pēc laukuma uzsildīšanas ir veikta zālāja ecēšana, minerālmēslošana un laistīšana. Kā nākamais solis laukuma sagatavošanā ir veikta laukuma noklāšana ar ģeotekstilu apmēram 7000 kvadrātmetru platībā. Ģeotekstils radīs siltumnīcas efektu un veicinās zāles augšanas procesu. Zālāja augšanas process ik dienas tiks novērots un, tiklīdz zālājs būs paaudzies, tas tiks pirmo reizi nopļauts un pēc tam atkārtoti pārklāts. Šāds dabīgā sporta zālāja sagatavošanas process Ventspilī notiek pirmo reizi un tā mērķis ir pēc iespējas ātrāk sagatavot laukumu spēļu norisei. Līdz ar to pirmā spēle Latvijā uz dabiskā seguma šogad plānota Ventspilī aprīļa vidū.

Laukuma sagatavošanas aktivitātes nepārtraukti tiek fiksētas video ierakstā un pēc darbu pabeigšanas būs iespēja noskatīties dinamisku īsfilmu par notikušajiem procesiem Olimpiskā centra “Ventspils” centrālajā stadionā.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -4
    asd. 06.04.2018, 15:58:56

    Dabiskais segums-tur jau kaķim jāsmejas-no dabiskuma tur gaužām maz .

  • 0
    ozols 07.04.2018, 14:52:52

    Blumberg? Tu jau arī maksāj,bet nesildīj laukum, vai ne ? .. viendienas saimnieks :)

  • -1
    Guntars Shenfelds 09.04.2018, 12:20:46

    Šāds dabīgā sporta zālāja sagatavošanas process Ventspilī notiek pirmo reizi un tā mērķis ir pēc iespējas ātrāk sagatavot laukumu spēļu norisei. Līdz ar to pirmā spēle Latvijā uz dabiskā seguma šogad plānota Ventspilī aprīļa vidū.

    Drīkst uzdot jautājumu?Kāpēc pēc 18 gadiem tas notiek pirmo reizi?Domāju,ka pilsēta tur nav ieguldījusi ne centa,toties slavas raksts Ventas balsī gatavs,it kā tas būtu domes nopelns.Spēle aprīļa vidū? Atvainojos,bet 15.aprīļa mačs ar Liepāju ir paredzēts 2.pamatskolas laukumā,bet nākošais virslīgas mačs ir paredzēts Ventspilī 29.aprīlī ar Riga FC.Tātad mēneša beigās.Kāpēc maldiniet lasītājus,jeb es pats būtu palaidis kaut ko garām?

  • -2
    keda 10.04.2018, 12:30:05

    Ja nemaldos, apkure ir slēgta, bet tā škiedra gan nav izmantota. Skaidrs, ka viss ir naudas jautājums, bet nu ar vieniem eiro neko jau neizdarīs, kādam par to naudu arī jāpaveic darbiņš un malači, ka tiešām paveica.

  • -1
    Guntars Shenfelds 10.04.2018, 08:42:30

    Nu redz ,vismaz raksts pakorektēts objektīvāk.Pagaidām vēl LFF mājas lapā spēles laukums ar FK Liepāju ir norādīts 2.pamatskolas laukums.Cerams,ka nauda nebūs izgāzta par velti un tiešām spēli ar Liepāju varēsim vērot OC centrālajā laukumā.Galu galā tiekās divas līdervienības un objektīvo spēku samēru pareizāk būtu noskaidrot uz dabīgā laukuma.

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 10.04.2018, 11:55:06

    Olimpiskā centra “Ventspils” centrālā futbola laukuma uzturēšana notiek sadarbojoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, Olimpiskajam centram “Ventspils” un futbola klubam “Ventspils”. Kopīgiem spēkiem tiek realizēti attīstības projekti. Šobrīd ir nolemts, ka svētdienas, 15.aprīļa, spēle ar FK “Liepājas/Mogo” komandu notiks uz centrālā futbola laukuma.

  • -2
    keda 10.04.2018, 12:08:15

    Superkolosāli laba ziņa! Prieks! Tiekamies stadionā! :)

  • -2
    Guntars Shenfelds 11.04.2018, 20:53:53

    >>>Olimpiskais centrs "Ventspils"
    Interesanti,kādu artavu deva pilsētas pašvaldība?Akceptēja atļauju ieslēgt apsildāmās ierīces:)?,Nu to ka strādāja Olimpiska centra "Ventspils"puiši ,šaubu nav,cepuri nost viņu priekšā,bet galu galā par visu maksāja klubs.Domāju par to arī šaubu nav.Tāds būtu tas "razklads"Un pilsētas pašvaldībai šeit vismazākais paldies.Ak,jā ,paldies ka atļāva.Tagad droši vien gaida,kad klubs vēl uzliks prožektorus centrālajā laukumā,bet Lembergs pārgriezīs sarkano lentīti un teiks dižo runu.

  • 0
    keda 12.04.2018, 17:21:58

    Un kas tur tāds, ka klubs maksā? Es arī esmu īrnieks savā dzīvoklī un, kad gribu kaut ko tajā pasākt, pats maksāju, kas tur tāds? Par visu varu gribas tai pašvaldībai piekasīties, bet kluba vadība uzsver, ka pirmo reizi ir tā, ka kāds pašvaldībā vispār par klubu interesējas, Kā ar to? Nesaprotu, nafig šitā kasīšanās?
    par gaismām pievienojos, tās jau sen bija jāierīko. ne jau nez kādas tur, bet vismaz tik daudz, lai vakarā var sist bumbu un skriet.

  • -1
    Futbola klubs " Ventspils" 12.04.2018, 16:01:03

    Cienījamie lasītāji un komentētāji. Vēlamies īpaši izcelt, ka futbola klubam “Ventspils” ir ilglaicīga un pastāvīga sadarbība ar Ventspils pilsētas pašvaldību. Bez Ventspils pilsētas domes palīdzības un atbalsta nebūtu iespējams ātri un kvalitatīvi īstenot ne tikai šo, bet arī citus projektus. Lai Jūs jau 15. aprīlī varētu skatīties futbolu centrālajā stadionā, savu ieguldījumu ir devušas visas puses – gan Ventspils pilsētas dome, izveidojot un modernizējot futbola infrastruktūru, gan Olimpiskais centrs "Ventspils" apsaimniekojot sporta bāzi, gan mūsu kluba vadība idejiski un finansiāli atbalstot projekta realizāciju.

  • 0
    Futbola klubs " Ventspils" 12.04.2018, 16:01:24

    Tikai strādājot komandā, varam paveikt lielus darbus. Mūsu sadarbība turpināsies un Olimpiskā centra “Ventspils” infrastruktūra tiks pilnveidota arī nākotnē. Teikt, ka šo smago darbu futbola klubs varēs paveikt tikai saviem spēkiem, ir nenopietni un naivi. FK "Ventspils" vēlreiz izsaka pateicību Ventspils pilsētas domei par atbalstu un palīdzību jautājumu risināšanā. Aicinām lasītājus pirms neapdomātu un emocionālu komentāru rakstīšanas, vienkārši piezvanīt futbola klubam, pajautāt un saņemt atbildes uz Jūs interesējošiem jautājumiem. Tālrunis informācijai 63681354. Paldies. Tiksimies futbolā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: