Atgādinot, ka no šā gada 1. aprīļa ir aizliegts pārdot liela tilpuma iepakojumos pildītus alkoholiskos dzērienus, Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina iedzīvotājus informēt par pārkāpumiem, kas saistīti ar alkoholisko dzērienu pārdošanu liela tilpuma iepakojumos, norādīja VID pārstāvji.

No šā gada 1. aprīļa aizliegts pārdot alkoholiskos dzērienus iepakojumos, kas lielāki par puslitru, ja to stiprums pārsniedz 5,8%, kā arī iepakojumos, kas lielāki par litru, ja to stiprums ir 5,8% vai mazāks. Pārdošanas ierobežojumi pamatā attiecas uz alkoholiskajiem dzērieniem, kas pildīti PET pudelēs.

Šādi iepakojuma tilpuma ierobežojumi neattiecas uz vīnogu vīnu, alkoholiskajiem dzērieniem, kas ir pildīti stikla, keramikas, koka vai metāla iepakojumos, kā arī kompleksā iepakojumā, kas sastāv no polimēra vai lamināta maisa, kurš iepakots kartona kastē un uz alkoholisko dzērienu ražotājiem, kuri tirgo produkciju ražošanas vietā vai savā struktūrvienībā.

VID pārstāvji uzsvēra, ka gadījumā, ja VID vai cita uzraugošā iestāde tomēr konstatēs, ka minētais aizliegums netiek ievērots, tirgotājam var tikt piemērota administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa pantu "Ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšana".

Tas paredz par ar akcīzes nodokli apliekamo preču - to skaitā preču, kurām piemērojams akcīzes nodokļa atbrīvojums vai atvieglojums - iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem piemērot naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces vai bez konfiskācijas.

Iedzīvotāji ir aicināti ziņot par šādiem pārkāpumiem, zvanot uz VID bezmaksas anonīmo diennakts uzticības tālruni 80009070 vai rakstot uz e-pasta adresi "parkapumi@vid.gov.lv".

Kā ziņots, grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, paredzot aizliegumu tirgot alu liela tilpuma plastmasas pudelēs, Saeima pieņēma pērn jūnijā.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • 0
    reku 04.04.2018, 10:40:27

    Nav ko teikt,galīgi aptrakuši.Pietika jau ar to,ka tagad vienas pudeles vietā jāpērk divas,kas ir pulka dārgāk un arī plastmasas iepakojums dabai nedraudzīgs vairāk.Nu vēl aicina stučīt.

  • 0
    Nif nifs 04.04.2018, 10:46:46

    Neatbalstu ne alkoholismu, ne veikalnieku stučīšanu, bet te nu tiešām vietā tas teiciens, kad ja sunim nav ko darīt, tad viņš ... laiza. Nu cik aptaurētiem jābūt, lai valdības līmenī nodarbotos ar šitādām muļķībām?????? Ko mainīs iepakojuma izmērs, kā vienīgi tiešām - piesārņos dabu. VIDam vesela nozare, ar ko nodarboties! Nez, vai stulbuma pakāpei ir kaut kāda mērvienība?

  • -2
    snaiperis999 04.04.2018, 12:45:45

    Iepakojuma izmērs maina to,ka tās žlorgas tas pats daudzums divās litra skārdenēs maksās vairāk,kā rezultātā nabagu maciņi tukšosies vēl ātrāk,bet attiecīgo aprindu parazīti dzīvos vēl labāk (treknāk).
    Loģisks pamatojums šādām izmaiņām nav nekāds.
    Man arī par to ziņošanu ir aicinājums.Es aicinu neko viņiem neziņot.Lai pieceļ sava d..sas no kabinetu krēsliem un lai lai braukā paši apkārt un kontrolē.it sevišķi tādam VIDam (tautas lielākam ienaidniekam) ziņot-tur galīgam izdzimtenim jābūt.

  • 0
    Jans 06.04.2018, 12:42:24

    Litra skārdenes???

  • 0
    reku 04.04.2018, 11:17:31

    Vispirms vajadzēja izveidot depozītu sistēmu kā Igaunijā un Lietuvā,lai tās pulkās tukšās pudeles varētu vākt un nodot par kaut cik jēdzīgu cenu.Un tikai tad domāt par tilpumu varmācīgu samazināšanu.

  • 0
    Edvīns 04.04.2018, 11:30:51

    Labākie LIKUMI stājas spēkā ar 1.aprīli :)))

  • 0
    Amilda 04.04.2018, 13:16:43

    Man liekas ka jasak pirkt raugu un cukuru...

  • 0
    Johny Bannis 04.04.2018, 13:29:28

    pareiz jau ir. lai vairāk atkritumu rodas un lai sētniekiem grūtāk vākt! :) /evil smile/

  • 0
    karlito 04.04.2018, 14:51:45

    Tas stučīšanas sindroms nekur nav pazudis,..gan jau kāds stukačoks uzradīsies,viņi bez tā vienkārši nevar..

  • -1
    snaiperis999 05.04.2018, 10:52:08

    Gan paši stukačoki nevar,gan policija bez viņiem nevar.Arī VIDam tie ķēmi ir savējie.
    Esmu reizēm tā aizdomājies par lietu novešanu līdz tiesai (arī no kuras jēga gandrīz nekāda),ka laikam lietu (likumpārkāpumu) atklāšana var notikt tikai divos gadījumos-vai nu pats vainīgais atzīstas,vai nu tiek nostučīts.
    Interesanta hreņeķeņ tiek pasniegta no policijas puses,ko dēvē par sadarbošanos ar policiju.Tātad,vai nu par sevi visu pastāsti,vai "ietopī" otru.Sviests gatavais.
    Kādreiz,Staļina laikos stučīja gan idiotiskas komunistiskas pārliecības vadīti,vai iekārojās svešu mantu,ko bieži tas stukačs arī dabūja pēc tā nelaimīgā cilvēka izsūtīšanas vai pat nošaušanas.Tagad stukači ziņo tāpat,prieka pēc,lai gan ir tādi pajoliņi ,kuri uzskata ka dara labu darbu.
    Līdere, procentuāli pēc iedzīvotāju (ziņotāju) skaita pasaulē ir Vācija.Latvija ir pirmā pieciniekā.

  • 0
    DaceDucite 07.04.2018, 21:39:17

    Nabaga bomzi ,bus jadoma citi varianti,vini jau nevar lakt konjaku spainiem ,kaa tie kas sos likumus pienema,bet karmas likums nekur nav pazudis

  • 0
    DaceDucite 07.04.2018, 21:39:18

    Nabaga bomzi ,bus jadoma citi varianti,vini jau nevar lakt konjaku spainiem ,kaa tie kas sos likumus pienema,bet karmas likums nekur nav pazudis

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: