Rīgā notika 22. atklātais Latvijas čempionāts kikboksā, kurā treneru Sergeja Deņisova un Igora Likova vadībā lieliskas cīņas aizvadīja Ventspils Kikboksa leģiona un Favorīta sportisti.

Ventspils Kikboksa leģiona sportists Raimonds Martinovskis cīnījās par jostu K-1 kategorijā (līdz 81 kg). Raimonds startēja vairs nevis amatieros, bet jau semi-pro, aizvadot savu pirmo cīņu par jostu - par jostu cīnās tikai labākie sportisti. Raimonda pretinieks vienu dienu pirms sacensībām atteicās no cīņas, un VKL sportistam bija jācīnās ar citu, iepriekš nezināmu sportistu. Cīņa bija sīva un smaga, bet šoreiz zaudēta ar 2:1. Divi tiesneši iedeva uzvaru pretiniekam, bet viens – ventspilniekam. Protams, Raimondu šāds rezultāts neapmierināja, bet jāņem vērā, ka sportists rokas traumas dēļ pusgadu vispār nevarēja trenēties un pirms starta bija jānomet svars. Lai nu kā – ventspilnieks ir radis uzvarēt, tāpēc tagad intensīvi jātrenējas sacensībām Moldovā.

Roberts Baraus (full contact, +81 kg) tikai nesen ir sācis cīnīties par medaļām un jau uzrāda ļoti labus rezultātua - tikai zelts. Sportists startēja svara kategorijā, kas paredzēja, ka pretinieks var būt 81 kg vai pat krietni smagāks. Tā arī bija - Roberts cīnījās ar 100 kg smagu pretinieku. Tā ir nopietna svara kategorija un prasa nopietnu sagatavošanos, kas vainagojās izcīnītu zeltu.

Maksims Spiridonovs, kurš cīnījās kick light  kategorijās (līdz 69 kg), aizvadīja vienas no savām pirmajām cīņām, bet sevi pierādīja kā spēcīgu pretinieku. Šoreiz Maksims gan piekāpās pretiniekam pēc punktiem - izcīnīts sudrabs. Eduards Kuzmins cīnījās divās kategorijās un abās izcīnītas medaļas. Zelts full contact (līdz 67 kg) un sudrabs kick light (līdz 69 kg), zaudējot pretiniekam pēc punktiem. Mareks Skrulis savu pirmo cīņu aizvadīja svara kategorijā līdz 69 kg kick light disciplīnā. Mareks strādāja labi, bet līdz uzvarai pietrūka dažu punktu. Šeit nostrādāja pieredzes trūkums, bet to iegūt var tikai cīnoties. Vēl vienu debiju šajās sacensībās piedzīvoja VKL pārstāvis Alekss Ļeonovs, kurš darbojās kā tiesnesis un ring announcer.

Sergejs Deņisovs: “Pirmās šī gada sacensības kopumā aizvadītas labi, mums ir zelta, sudraba medaļas un 1. komandas vieta full contact! Puišiem bija jācīnās daudz un smagi, bet izturējām. Roberts cīnījās ar 100 kg smagu pretinieku, Eduards aizvadīja cīņas divās kategorijās. Raimonds vispār - startēja nevis amatieros, bet semi-pro, un sitās par jostu. Par jostu! Nedaudz nepaveicās un šoreiz zaudēja ar 1:2, bet nekas – tas ir sports, tas ir cīņas sports. Tagad gatavojamies nākamajām sacensībām!”

Otrs Ventspils cīņas sporta veidu klubs Favorīts teicami startēja kick-light kategorijā, kurā 32 klubu konkurencē triumfēja arī komandu vērtējumā. Favorīti tika pie sešām zelta medaļām, jo par čempioniem dažādās svara kategorijās kļuva Daniils Galkins, Aleksandrs Kuzņecovs, Agata Krjukova, Leons Likovs (visiem divas cīņas), Ņikita Likovs un Gļebs Gorbačos (abiem pa vienai cīņai).

Pie sudraba Latvijas čempionātā tika Nikola Boltikova, Veronika Verakse, Maikls Gasanovs, Dans Kristians Likovs un Daniels Likovs, kurš vienīgais no komandas startēja K1 kategorijā. Reičelai Laumanei un Timofejam Rupato šoreiz bronza. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: