FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla pirmajā mačā BK Ventspils basketbolisti savā laukumā ar 73:93 piedzīvoja sakāvi pret Dānijas čempioniem Bakken Bears. Uzvarētāji sērijā tiek noskaidroti divu spēļu summā. 

"Ventspils" komandai šajā mačā palīdzēt nevarēja traumas guvušie Ingus Jakovičs un Bleiks Hamiltons, bet laukumā bija gatavs atgriezties Maiks Bruševics.

Spēli ar precīzu metienu uzsāka Dānijas komandas uzbrucējs Džefrijs Krokets, bet Ventspils basketbolisti apliecināja savas atlētiskās īpašības ar Māra Gulbja un Aigara Šķēles triecieniem grozā no augšas. Pēc mačā četrām aizvadītām minūtēm groza konstrukciju satricināja arī Ronalds Zaķis, ar triecienu grozā sasniedzot rezultātu 9:4 par labu kurzemniekiem. Pirmā ceturkšņa otrajā pusē Tonijs Bišops samazināja rezultāta starpību līdz viena metiena tiesai, tomēr perioda izskaņā Dominess Bārnets trieca bumbu grozā no augšas, bet Roberts Freimanis raidīja precīzu trejaci, kas ļāva Roberta Štelmahera komandai būt vadībā ar 22:14.

Mača otro ceturtdaļu ar izrāvienu izdevās uzsākt <i>kalnu lāčiem</i>, īsā brīdī sadeldējot visu ventspilnieku iekrāto pārsvaru. Tonija Bišopa metiens noslēdza Dānijas komandas 10:0 izrāvienu, tādējādi pirmo reizi kopš mača sākuma vadību iegūstot Bakken Bears. Otrajā ceturtdaļā Ventspils komandas punkti auga ļoti gausi, kas dāņiem ļāva pēc Akūna- Pārsela danka panākt sešu punktu vadību. Mājinieku komandas centieni puslaika atlikušajā laikā atgūt pozitīvu rezultātu nebija sekmīgi, tādēļ lielajā pārtraukumā nācās doties ar četru punktu deficītu - 38:42.

Otrajā puslaikā Dānijas komanda turpināja spēlēt organizētu haosu, pret kuru Ventspils basketbolisti īsti nespēja atrast argumentus aizsardzībā. Pēc Māra Gulbja metiena mājinieki sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr vadību pārņemt Ventspilij tā arī neizdevās. Trešās ceturtdaļas vidū sitienu pa gurnu saņēma Ronalds Zaķis, kas uz ilgāku laiku spēli atstāt lika Ventspils pamatcentram. Šajā laikā Bakken Bears valdīja zem pretinieku groziem, savācot virkni ar atlēkušajām bumbām uzbrukumā un gūstot atkārtoto punktu iespējas. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm ventspilnieki bija iedzinējos ar 60:69.

Garastāvokli nespēja uzlabot arī spēles noslēdzošā ceturtdaļa. Ventspils spēlēja pilnīgi bez emocijām, nespējot noorganizēt efektīvus uzbrukumus paši un ļaujot viesu komandai izpildīt savu spēles plānu bez lielas pretestības. Ventspils pieļāva 17 kļūdas un atdeva pretiniekiem 21 bumbu uzbrukumā. Tas noveda pie loģiska zaudējuma, bet vēl sāpīgāk bija milzīgā rezultāta starpība, kas neļauj lolot lielas cerības uz atspēlēšanos atbildes cīņā Orhūsā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 73:93.

Ventspils sastāvā ar 19 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija Emanuels Ubila.

FIBA Eiropas kausa 1/8 fināls

BK Ventspils - Bakken Bears 73:93 (22:14, 16:28, 22:17, 13:24)

Ventspils: Ubila 19, Šķēle 10, Gulbis 10, Zaķis 8, Juciks 8, Freimanis 7, Bruševics 5, Barnets 4, Lomažs 2, Ikovļevs

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    keda 07.03.2018, 23:50:51

    Nezinu, ko te pat teikt.. Šausmīgi... Večiem jāsaņemas, ja tiešām ir veči.

  • 0
    ozols 08.03.2018, 08:25:20

    4 ceturtdaļā Dāņi parādīja ,kā jāspēlē ,lai spēli uzvarētu. Diemžēl mūsu komandai pie tā jāpiestrādā. Nav jau šī sezona tik slikta pagaidām.

  • -1
    Karina89 08.03.2018, 11:30:45

    Uzskatu, ka pašiem Ventspilniekiem jāatbalsta savējos ar iedvēsmu, šausmīgi bezkaunīgi ir mūsu cilvēki, ka ta var, iet prom, kad vel spēlē nav beigusies. Nav cilvēciski ta uzvesties, pat ja mūsēji zaudēja. Arī biju šoka , kad paši skatitāji sēdēja, bez emocijām, fui pretīgi.
    Puiši malači tik un ta!!!
    Gan jau būs vēl daudz uzvaras!!!!Turities un tikai uz priekšu!!! Lai veicas Jums BK Ventspils!!!!!

  • 0
    karlito 08.03.2018, 19:19:54

    Ja komanda tiešām cīnās,dara ko vara,un pretinieki izrādās stiprāki,tad neko..tā gadās,bet par vakardienas spēli to nu galīgi nevar teikt..slikti,ļoti slikti nospēlēja!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: