Laulību reģistrācijai – kāzām jaunie pāri pārsvarā izvēlas vasaras mēnešus. Ja vasarā tiek plānotas kāzas, tad gada sākumā ir īstais laiks iesniegt pieteikumu laulības reģistrācijai. Iesniegumu laulības reģistrācijai ir jāiesniedz ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms laulības reģistrācijas, bet ne ātrāk kā sešus mēnešus iepriekš.

Katru gadu viens vai arī vairāki datumi kļūst par īpaši populāriem un pieprasītiem laulības reģistrācijai. Šogad iecienītākie datumi laulības reģistrācijai ir 08.08.2018. un 18.08.2018. Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā laulības reģistrācijai 8. augustā pieteikušies jau trīs pāri, neskatoties uz to, ka tā ir trešdiena. Savukārt uz 18. augustu, kas iekrīt sestdienā, Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā laulības reģistrāciju pieteikuši jau septiņi pāri. Seši no tiem plāno laulības reģistrācijas ceremoniju ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām – Livonijas ordeņa pilī un arī Staldzenes pludmalē. Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā uz 18. augustu vēl ir iespēja pieteikt Laulības reģistrācijas ceremoniju Dzimtsarakstu nodaļas Laulību zālē, bet izbraukuma ceremonijām visi laiki ir aizņemti.

Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā laulību reģistrācijas ceremonijas parasti notiek sestdienās un piektdienās. Taču atsevišķos gadījumos var vienoties arī par laulības reģistrāciju citā nedēļas dienā, ja laulājamais pāris kādu konkrētu datumu uzskata par vispiemērotāko viņu laulības reģistrācijai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Nah Nahs. 07.03.2018, 15:06:10

    Tad jau pie reizes var iesniegt pieteikumus laulības šķiršanai kādu pusgadu vēlāk.
    Labāk nemaz nesmērēt papīrus,jo abās reizēs nāksies šķirties no kādas naudas summas,it sevišķi pie šķiršanās procedūras.

  • -3
    Amilda 07.03.2018, 20:35:23

    Nu nav jau tik traki. Var jau ari pa smuko sarakstities, neterejot tukstosus. Labak lai lauliba ir oficiali registreta, lai ir juridiskas garantijas pec tam. Nevis ta ka citi, dzivo kopa, bet pienaak diena un viens/viena ir ar pliku dirsu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: