Pēc otrdienas un trešdienas, kas būs šīs ziemas aukstākās dienas, gaisa temperatūra Latvijā pakāpeniski paaugstināsies, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz otrdienu daudzviet gaidāms sniegs, stiprāk snigs Ziemeļkurzemē. Minimālā gaisa temperatūra rīta stundās gaidāma no -11..-14 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -21..-25 grādiem vietām Austrumlatvijā.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien un trešdien būs tikai -10..-16 grādu, turklāt salu pastiprinās vējš, līdz ar to februāra pēdējās divas dienas kļūs par visas ziemas aukstākajām dienām.

Komforta temperatūra, kas atspoguļo sala un vēja ietekmi, otrdienas rītā valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz -25..-30 grādiem, trešdienas rītā - līdz -28..-34 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā prognoze.

Austrumu, ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās otrdien un trešdien pieaugs līdz 9-14 metriem sekundē.

Sākot ar 1.martu, sals mazināsies, tomēr arī šīs nedēļas nogalē, debesīm skaidrojoties un norimstot vējam, gaisa temperatūra naktīs vietām var noslīdēt līdz -20 grādiem. Dienās, uzspīdot pavasara saulei, gaiss iesils līdz -2..-7 grādiem, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze. Vietām nedaudz snigs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Nif nifs 27.02.2018, 14:26:15

    Lielākie bērni mūspusē laikam tā arī nesagaidīs tos mīnus 25, lai papriecātos par papildus brīvdienu :)) Ļoti labi saprotu, cik mana doma ne-audzinoša, bet atceros, kā paši bērnībā tos grādus gaidījām, lai būtu brīvdiena :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: