FK Ventspils futbolisti aizvadījuši pirmo pārbaudes spēli treniņnometnē Spānijā, cīnoties neizšķirti 0:0 ar Austrijas otrās spēcīgākās līgas klubu Swarovski Wattens.

Šoreiz komandas starta sastāvā laukumā devās arī centra aizsargs Ņikita Koļesovs, kurš nepiedalījās mačā ar Palanga, jo bija izsaukts uz nacionālo izlasi. Citu izmaiņu nebija, ja vien neskaita pozicionālos pārkārtojumus. Piemēram, Eduards Tīdenbergs spēlēja aizsardzības labajā malā, bet Aleksejs Aleksejevs šajā pašā flangā pildīja pussarga funkcijas, protams, regulāri pieslēdzoties uzbrukumam.

Lai gan laiku pa laikam Ventspils aizsardzībai vajadzēja kārtīgi pasvīst un pāris reizes glāba vārtsargs Vitālijs Meļņičenko, tomēr kopumā vairāk momentu šajā mačā bija Ventspils futbolistiem. Dejana Vukičeviča komanda pie bīstamiem sitieniem tika gan pēc ātrām izspēlēm, gan individuāliem centieniem, taču lielākā problēma bija ar trāpīšanu vārtu rāmī. Par laimi, savas retās iespējas neizmantoja arī Austrijas kluba pārstāvji un pirmā Ventspils pārbaudes spēle Spānijā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Jāpiebilst, ka jau Spānijā komandai pievienojies 32 gadus vecais aizsargs Abduls Gafars Mamahs no Togo, kurš aizvadījis 82 spēles savas valsts izlasē, divas reizes piedaloties arī Āfrikas Nācijas kausa finālturnīrā. Mamahs piecas reizes kļuvis par Moldovas čempionu, četras reizes uzvarot ar Zimbru, bet vienu arī ar Dacia, kurā pavadīja arī iepriekšējo sezonu. Vīzu problēmas dēļ aizsargs pievienojās dzeltenzilajiem nedaudz vēlāk nekā bija plānots, bet tagad visas formalitātes nokārtotas un viņš Spānijā sācis gatavoties sezonai jaunā kluba sastāvā.

Ventspils - Swarovski Wattens (Austrija) 0:0
Ventspils
: Meļņičenko, Tīdenbergs, Bulvītis, Koļesovs, Obuobi, Dos Santušs, Fortess, Alfa, Tosins, Aleksejevs, Adeleke
Uz maiņu nāca: Litvinskis, Olisajevs, Klimaševičs, Tālbergs

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: