Ventspils šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks Phjončhanas Olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē veiksmīgi pārvarējuši pirmo kārto un sestdien turpinās cīņu ceturtdaļfinālā.

1000 metru distancē startēja 32 sportisti, kas pirmajā kārtā tika sadalīti astoņos priekšskrējienos, bet Roberts Zvejnieks savu olimpisko debiju piedzīvoja ceturtajā no tiem. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, priekšskrējienā bija jāierindojas pirmajās divās vietās, kas Zvejniekam gan neizdevās. Tomēr korekcijas rezultātos ieviesa tiesneši, kuri secināja, ka ķīnietis Ziveis Rens pārkāpis noteikumus tieši pret Latvijas šorttrekistu, tāpēc viņš tika diskvalificēts, bet Roberts tika nākamajā kārtā.

Roberto piedalījās pēdējā priekšskrējienā, kas izrādījās vēl raibāks, nekā Roberta slidojums. Tas iesākās visai ātrā tempā, bet drīz vien līkumā saķērās krievs Pāvels Sitņikovs un viens no skrējiena favorītiem, ungārs Šaoļins Šandors Ļju, kam sekoja trīs sportistu kritiens. Starp nokritušajiem bija arī Puķītis, bet tiesneši slidojumu nekavējoties apturēja, bet pēc brīža arī paziņoja par Sitņikova diskvalifikāciju.

Skrējiens tika aizvadīts vēlreiz, šoreiz gan distancē dodoties tikai trim šorttrekistiem. Puķītis to aizvadīja pārliecinoši, koncentrējoties uz otrās pozīcijas nosargāšanu, ko veiksmīgi arī paveica, kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Sacensības 1000 metros vīriem turpināsies sestdien pulksten 12.45 pēc Latvijas laika.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    keda 13.02.2018, 14:16:47

    Drusku ar veiksmi, bet kaut vai tā - olimpiādē ņemam pretī visu!
    Cerams, Jānis neieradīsies rāties, ka nepatiesi vazā viņa dēla vārdu , bet gan spēs papriecāties :)

  • -5
    Janis Zvejnieks 13.02.2018, 20:12:22

    ka tie feiki man ir apniku$i. dabigi ka priecajos par delu un ari Roberto Pukiti. bet darvas karoti gan pielie$u $im rakstam. Ventspilnieks Roberts Zvejnieks ilgu laiku nodzivoja Amerika,bet 90,g atgriezas Ventspili un dzivoja Diku iela.jauniba bija labs sportists(VB, pat bija raksts)cik zinu,tagat un pirms tam olimpiade nepiedalijas. lai vinam vieglas smilktis. bet radinieki gan vini no vec vec vecteva puses ir. Ventspilij jau nu gan vajadzeja zinat,ka vinu sporta skolas biju$ajam audzeknim pase ir rakstits Roberts Janis Zvejnieks :))

  • -3
    *** 13.02.2018, 22:15:45

    Jums viss kārtībā?

  • -1
    Kļumpats 14.02.2018, 09:17:06

    Kad sāka karjeru, bija vienkārši Roberts Zvejnieks, arī sacensību protokolos tā ir ierakstīts, tāpēc tā arī turpinu rakstīt es. Līdzīgi ir ar Kārli Lasmani un vēl gan jau kādu. Galīgi aplam jau neesmu neko tur sagrozījis, tā kā gan jau ir skaidrs, par kuru sportistu ir runa. :)

  • 0
    *** 13.02.2018, 22:23:55

    Roberto ir Puķītis, ne Pukitis. To nu Jums gan vajadzēja zināt ☺

  • -2
    kohs 14.02.2018, 08:32:16

    Vai tiešām taja vietā, lai priecātos par panākumiem atkal jācilā tēma esmu/neesmu ventspilnieks? Puišeļi nespēj apstāties...

  • -2
    Antonija 14.02.2018, 19:46:34

    Nav saprotami Jūsu komentāri,Ventspilnieks,Jelgavnieks,vai tad mēs nēesamLatvija...Ja jau sākam dalīt Latviju Ventspilniekos un Jelgavniekos,ko mācam mūsu jaunajai paaudzei????????

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: