Ar rekordlielu komandu Latvijas atklātajā čempionātā ziemas peldēšanā startēja Ventspils jūras lauvas, likumsakarīgi tiekot arī pie nebijuši liela skaita dažādu godalgu.

Čempionāts risinājās Liepājā, atpūtas vietā Beberliņi, un sešas distancēs no 25 līdz 450 metriem peldēja 203 dalībnieki ne vien no Latvijas, bet arī Baltkrievijas un pat Mongolijas, kuru pārstāvēja viens ziemas peldētājs, toties ar mūsu ausīm ļoti iespaidīgu vārdu – Davādorjs Šagdarsurens. Ventspilnieki uz Liepāju devās ar 32 peldētājiem, un tā bija ne vien visu laiku lielākā Jūras lauvu komanda, bet arī otrā lielākā šajos mačos aiz mājiniekiem. Lai gan Ventspils ziemas peldēšanas cienītāji vienmēr uzsvēruši, ka viņiem svarīgākais ir labi pavadīt laiku, dodoties uz čempionātu tik lielā kolektīvā, protams, gribas arī pacīnīties par medaļām. Tāpēc gatavošanās mačiem bija tiešām nopietna, peldot gan brīvā dabā, gan baseinā. Cerētais arī izdevās – ventspilnieki pārveda mājās 16 godalgas!

Pie trim zelta medaļām savā grupā tika Fridons Pipija, kurš bija labākais 25, 50 un 100 metru peldējumā, bet Valentīna Muzika un Jurijs Khudžiks uzvarēja 25 un 50 metru distancē. Vēl vienu čempionu titulu ventspilniekiem sagādāja Mārīte Lapiņa, kura tāpat bijā ātrākā 25 metros. Garākā distance, kurā peldēja ventspilnieki, bija 200 metru, un Alfrēds Bramanis tajā pamanījās tikt pie sudraba godalgas. Ar diviem sudrabiem (25 m, 50 m) mājās varēja doties Artjoms Petrovs, bet Ilona Kursīte (25 m) un Natālija Ņevostrujeva (50 m) tika pie bronzas. Ventspils jūras lauvu vadītājs Igors Siņicins īpaši uzsver komandas jaunāko dalībnieku sasniegumu: «14 gadu vecais Kaspars Domašius pirmo reizi piedalījās sacensībās un tika pie sudraba medaļas, bet 13 gadu vecais Elands Kleins bija trešais. Jāpiezīmē, ka Elands ir pats jaunākais Ventspils ronis.» Fantastiskā cīņā ventspilnieki tika pie sudraba medaļas 4x25 metru stafetē brīvajā stilā. Peldējuma favorīti neapšaubāmi bija Jelgavas roņi, kas to apliecināja arī distancē, bet par otro vietu notika kārtīga kauja. Galu galā, tikai par sekundi apsteidzot mājiniekus, otrais finišu sasniedzu ventspilniekus kvartets, kurā peldēja Natālija Ņevostrujeva, Fridons Pipija, Normunds Priede un Staņislavs Jumatovs.

«Pasākums bija tiešām lieliski organizēts, un arī ar laika apstākļiem mums paveicās. Lai gan gaisa temperatūra bija +3 grādi, kas īsti neatbilst ziemai, ūdenī bija tikai +0,3, kas jau ir pietiekoši atbilstoši šādām sacensībām. To laikā nebija ne vēja, ne lietus un bieži vien uzspīdēja saule, tā ka viss bija tiešām lieliski un diena pagāja nemanot. Apbalvošanā jau vajadzēja ieslēgt mākslīgo apgaismojumu. Jau pēc sacensībām bija kopīgas vakariņas, kurās varēja gan vienkārši atpūsties dzīvās mūzikas pavadībā, gan pārrunāt aktualitātes ar citiem ziemas peldēšanas entuziastiem,» stāsta Siņicins. Starp citu, apbalvošanas ceremonijā ventspilnieki tika arī pie organizatoru sarūpētas pārsteiguma balvas – Ausma Klapare saņēma pavisam jaunu velosipēdu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: