Ventspils tiesa līdz 22. maijam atlikusi tiesas sēdi, kurā plānots skatīt Ventspils brīvostas pārvaldes prasību lauzt ar AS "Kālija parks" noslēgtos zemes un piestātņu nomas līgumus, informēja tiesas pārstāve Dace Grauziņa.

Tiesas sēde atlikta pēc prasītāja pārstāvja lūguma.

Lietu plānots izskatīt slēgtā tiesas sēdē, jo šādu lūgumu izteicis "Kālija parks", pamatojot to ar komercnoslēpuma sargāšanu.

Ventspils brīvostas pārvalde Ventspils tiesā ir cēlusi civilprasību pret AS "Kālija parks", prasot atzīt teritorijas un piestātņu nomas līguma pārkāpumus un lauzt nomas līgumu, kā arī arī atzīt termināļa būvju, kas atrodas uz brīvostas zemes, īpašuma tiesības par labu brīvostai.

Kā norādīja brīvostā, "Kālija parka" terminālī vairāku pēdējo gadu laikā un arī pērn dramatiski krities kravu apgrozījums. 2017. gadā tur pārkrauti 206 000 tonnu kravu, bet kopējā termināļa jauda ir 7,5 miljoni tonnu.

Ventspils brīvostas pārvalde uzskata, ka "Kālija parks" nepilda līgumsaistības, proti, neefektīvi izmanto tam iznomātos aktīvus - teritoriju un dziļūdens piestātnes.

Uzņēmums "Kālija parks" noraida pārmetumus par noslēgto nomas līgumu pārkāpumiem un Ventspils brīvostas pārvaldes tiesā celto prasību par zemes un piestātņu nomas līgumu laušanu savā paskaidrojumā Ventspils tiesai sauc par nepamatotu un juridiski absurdu, informēja AS "Kālija parks" padomes loceklis Aivars Gobiņš.

"Kālija parks" uzskata, ka nav pārkāpis ar brīvostas pārvaldi noslēgtos zemes un piestātņu nomas līgumus, nekad nav solījis Ventspils brīvostas pārvaldei pārkraut noteiktu kravas apjomu un nav uzņēmies nekādas papildus saistības jebkādu Ventspils brīvostas pārvaldes papildus ienākumu nodrošināšanai," teikts uzņēmuma paskaidrojumos tiesai.

Ventspils brīvostas pārvaldes un "Kālija parka" noslēgtajā nomas līgumā ir atrunāta iespēja to lauzt ilgstoši neapmierinošas situācijas gadījumā, ja piestātne vai teritorija netiek izmantota vai tiek izmantota neapmierinoši ilgāk nekā divus gadus pēc kārtas, ņemot vērā līdzīgu teritoriju vai piestātņu izmantošanu šajā laikā, skaidroja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

"Kālija parks" dibināts 1993. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 228 718 eiro. 2016. gadā uzņēmums strādāja ar 3 825 923 eiro apgrozījumu un 1 859 848 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: