BK Ventspils basketbolisti piedzīvojuši sesto zaudējumu Čempionu līgā, viesos netiekot galā ar MHP Riesen agresīvo aizsardzību un piekāpjoties 68:84. B apakšgrupas tabulā komanda tagad atkāpusies uz piekto vietu, bet visa cīņa par četrinieku vēl priekšā.

Ventspilnieki maču aizvadīja bez lietuviešu centra Juliusa Jucika, kurš iedzīvojās savainojumā iepriekšējā Čempionu līgas mačā, bet šajā spēlē potīti neveiksmīgi pagrieza arī komandas jaunieguvums Roberts Freimanis, tā ka komanda tika pie vēl viena roba garajā galā. Pilnīgi iespējams, ka šajā mačā tas pat nebija izšķirošākais, lai gan cīņa par atlēkušajām bumbām tika zaudēta iespaidīgi un arī tikšana pie atkārtotiem metieniem bija viena no mājinieku panākuma atslēgām.

Pirmajā ceturtdaļā ventspilnieki guva tikai par vienu punktu mazāk (18:19), bet otrajā komandai ilgu laiku bija lielas problēmas ar punktu gūšanu, tāpēc Vācijas komanda pirmo reizi tika pie vairāk nekā desmit punktu pārsvara (34:20). Puslaiku Ventspilij gan izdevās noslēgt ar izrāvienu 13:4 un saglābt mača intrigu (33:38).

Izšķirošie notikumi risinājās trešajā ceturtdaļā, kurā Ludvigsburgas klubs atgriezās pie ļoti agresīvas aizsardzības, piespiežot viesus kļūdīties un izpildīt sarežģītus metienus. Pašiem tas ļāva organizēt daudz ātrās pārejas uzbrukumā, kuras apturēt ventspilniekiem tā īsti neizdevās. Ceturdaļā tik ielaists gandrīz tik pat daudz punktu, cik pirmajā puslaikā kopā (18:34), kas nozīmēja, ka pacīnīties par uzvaru vai vismaz intrigu mačā būs ļoti smagi.

Brīnumi tiešām nenotika – MHP Riesen svinēja uzvaru 84:68, kas komandai bija devītā turnīrā, bet Ventspils piedzīvoja sesto zaudējumu. Tā kā PAOK savā laukumā prata pieveikt Elan Chalon komandu (90:81), pēc 11 kārtām trim komandām ir pa piecām uzvarām, bet labākā gūto un zaudēto grozu attiecība ceturto vietu ļauj ieņemt francūžiem, kamēr Ventspils atrodas piektajā vietā. Šovakar pēdējo šīs kārtas B grupas maču izspēlēs Gaziantep un Neptūnas.

Ventspils nākamo maču Čempionu līgā izvadīs 24. janvārī, kad savā laukumā uzņems Gaziantep, nedēļu vēlāk komanda dosies uz Sicīliju pie Orlandina Basket (šajā kārtā to ar 59:106 miltos samala Iberostar Tenerife), bet noslēgta regulārā sezona tiks 6. februārī, kad Ventspilī viesosies PAOK.

MHP Riesen - Ventspils 84:68 (19:18;19:15;34:18;12:17)
Ventspils:
Jakovičs 17, Zaķis 12, Hamiltons 10 (8ab), Ubila 10 (6rp), Gulbis 7, Bruševics 6, Šķēle 3, Lomažs 3, Freimanis, Grīnbergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: