Ventspils Centra sākumskolas skolēni no nākamās nedēļas, 22. janvāra, sāks mācības jaunajās skolas telpās Saules ielā 37, kur iepriekš atradās Ventspils Vakara vidusskola, preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Sākotnēji pārcelšanās bija plānota jau no pagājušā gada 1. septembra, taču tā tika atlikta, jo bija ieilguši projektēšanas darbi, un līdz ar to arī būvdarbus nevarēja sākt un pabeigt plānotajā termiņā.

Skolas ēkas renovācijā ieguldīti 1,3 miljoni eiro. "Laiks, kad to vajadzēja izdarīt, bija ļoti īss - viens mācību gads. Sakarā ar to, ka visā Latvijā ļoti strauji pieaug Eiropas struktūrfondu apgūšana, tai skaitā būvniecībā, un visur vajag būvprojektus, Latvijā radās liels projektētāju deficīts, ko mēs ļoti izjutām," sacīja Lembergs. Projektēšanas konkursā uzvarējušais uzņēmums "Lūsis V" šī iemesla dēļ pie projekta strādājis daudz ilgāk, nekā bija paredzēts līgumā. "Vajadzēja sākt būvēt pagājušā gada februārī, bet faktiski vēl vasarā projektēja," skaidroja Ventspils mērs. "Varēja lauzt līgumu, bet tad būtu jātaisa jauna iepirkuma procedūra, un nebija nekādu garantiju, ka būs kaut kas labāks - vienkārši mēs vēl vairāk zaudēsim laiku," piebilda Lembergs.

Šo iemeslu dēļ skolas jauno telpu remonts netika pabeigts ne līdz pagājušā gada 1. septembrim, ne līdz šī gada 1. janvārim. "Mūsu pieeja bija tāda, ka nekas "nedeg". Vai skola pārcelsies vienu mēnesi ātrāk vai vēlāk, tas neko nemaina, bet skolai jābūt pilnībā gatavai, ar pilnu labiekārtojumu. Šobrīd darbs ir izdarīts - skola ir pieņemta ekspluatācijā, un skolēni tur sāks mācīties no 22. janvāra," sacīja Lembergs.

Oficiāla jauno telpu atklāšana paredzēta 30. janvārī, bet 3. februārī notiks atvērto durvju diena, kad vecāki varēs iepazīties ar telpām, kurās mācās viņu bērni.

"Skola praktiski visa ir izremontēta, arī zināmā mērā pārbūvēta, lai atbilstu mūsdienu normām un prasībām," skaidroja Lembergs, gan piebilstot, ka netika no jauna remontētas dažas klašu telpas, kurās remonts bijis pēdējo piecu gadu laikā. Kāds skolas pedagogs gan rosinājis, ka vienu pirmās klases telpu, kur remonts bijis pirms pieciem gadiem, tomēr vajadzētu atkal izremontēt. Šis priekšlikums tiks izvērtēts, un, ja tas būs pamatots, tad klases telpa tiks izremontēta līdz nākamā mācību gada sākumam, piebilda Lembergs.

Jau ziņots, ka, meklējot plašākas telpas Ventspils Centra sākumskolai, to nolemts pārcelt uz bijušās Ventspils Vakara vidusskolas telpām, ko vakarskola nespēja pilnībā noslogot. Bijušās Ventspils Vakara vidusskolas audzēkņi turpina mācības 6.vidusskolā. Savukārt līdzšinējās Centra sākumskolas telpās, kur savulaik jau darbojies bērnudārzs, atkal iecerēts izveidot pirmsskolas izglītības iestādi.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -4
    Margrieta. 18.01.2018, 16:44:47

    Jāremontē jau tās telpas bija,lai vismaz to čigānu smaku dabūtu laukā.Bet vai par tik milzīgu naudu?

  • -9
    *** 19.01.2018, 11:07:22

    ....toties skapīšiem naudas pietrūka, lai tie sanāktu visiem- 5. un 6.klase var "staipīt" tās nenormāli smagās somas utt. Interesanti- ar ko viņi atšķiras no 1.-4. klases? Nedaudz lielāki augumā?

  • -5
    keda 19.01.2018, 11:34:23

    Cik tad daudz no tā, ko liek somā, var atstāt skapītī? Sporta tērpu? Grāmatas tak mācībām vajadzīgas, ne?

  • -6
    *** 19.01.2018, 14:02:39

    Ne vienmēr ir mājās vajadzīgas grāmatas, tāpat visi zīmēšanas bloki, krāsas..., arī pēc skolas ir mūzikas skolas, pulciņi, kuru somas jāstaipa visu laiku līdz. Ja jau ir apdomāts, ka skapīši ir nepieciešami un ir ieviesti, tad kāpēc gan ne visiem?

  • -1
    liana steinbluma 19.01.2018, 10:28:07

    Veidot savu uzskatu par otru vienigi vina stavokla del nav labi,dazs labs izdara ko launu jau pat par maizes gabalu vien.
    Atras un dusmigas runas rada nesaskanas un izraisa asu vardu mainu.
    Pasa cilveka naids uz citu ,ir bistams pasam cilvekam,jo TU PATS JAU ESI SEVI NOLADEJIS.

  • 0
    KRX 19.01.2018, 12:21:03

    Jā, ģimnāzijai jau atdos pēdējās bikses! Tur tik kādam jāiepīkstas, ka krāsa vairs nav moderna. Toties 4.vidusskolai aktu zāle nav remontēta kopš skolas uzcelšanas un gaiteņu "interjers" sāk līdzināties stūra mājas "mājīgumam".

  • 0
    Rolkina 19.01.2018, 13:30:54

    Ko tas dod ka jauna skola. Skaista jau ir. Vadiba diemzel ta pati. Kas koletivu saskelusi savu ambiciju del. Un tris darbiniemi kritusi ipasa nezelestiba. Bet atzities nedrikst. Jo baida ar algas samazinasanu.

  • 0
    kajetana 19.01.2018, 15:07:11

    Ventasbalss kauns jums par tādu rīcību ka izdzēsāt manu komentāru :) vai ari kādam taisnība acīs kož :)

  • -8
    Ventspils Izglītības pārvalde 19.01.2018, 16:52:55

    Labdien!
    Lai nodrošinātu mācību procesu visiem Ventspils Centra sākumskolas audzēkņiem vienā ēkā Saules ielā 37, 2017.gadā tika veikti būvdarbi gan skolas teritorijā, gan ēkā. Pirms tika izstrādāts būvprojekts, ļoti rūpīgi izvērtēja katras telpas remonta nepieciešamību. Telpas, kurās salīdzinoši nesen ir veikts remonts, būvprojektā netika iekļautas: 6 mācību klases, bibliotēka, sporta zāle ar tās palīgtelpām, kā arī daļa kāpņu telpas.

    Centra sākumskolā ir 2 garderobes: 1.-4.klasei un 5.-6.klasei. Abas telpas ir nelielas. 1.-4.klašu skolēniem (210 bērniem) virsdrēbes pieņems un izsniegs garderobists, bērni paši garderobē neies. Līdz ar to maiņas apaviem un sporta tērpiem tika iegādāti skapīši.
    Savukārt 5.-6.klašu skolēnu (119 bērniem) garderobē garderobista nebūs. Bērniem ir atsevišķa garderobe, kurā var atstāt virsdrēbes, sporta tērpu un maiņas apavus. Savukārt vizuālai mākslai paredzētos mācību līdzekļus varēs atstāt vizuālās mākslas kabinetos.

  • 0
    *** 20.01.2018, 09:42:52

    Super! Šados skapīšos tiks likti slapjie, sniegā sabristie, zābaki!? "Laimīgie" tie, kuriem skapītis apakšā :) Jo tālāk, jo trakāk.
    Vai esat painteresējušies kā un kas notiek, kad klasēs kopīgi tiek atstāti materiāli zīmēšanai?
    Vienalga, manuprāt, būtu tik bijis foršāk, ja skapīši būtu visiem, nav jau vidusskolā, bet gan tikai sākumskola.

  • 0
    o k 19.01.2018, 19:24:10

    Cik var mainit tas telpas,bardaks

  • -4
    Latvija pāri visām! 19.01.2018, 21:44:12

    Margrieta, vēl nosmaksi tai čigānu smakā, prātā nabagā!

  • -1
    Arājs 20.01.2018, 09:15:06

    Vai pats būtu priecīgs,ja taviem bērniem būtu jāmācās vienā klasē/skolā ar čigāneļiem?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: