Turpmāk pašvaldībām būs pienākums izmaksāt lielāku pabalstu par bērna uzturu, kurš ievietots audžuģimenē, pielīdzinot to divkāršam minimālo uzturlīdzekļu apmēram, liecina šodien valdībā pieņemtie grozījumi Audžuģimeņu noteikumos.

Līdz šim pabalsta apmērs bērna uzturam nedrīkstēja būt mazāks par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam.

Kā informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš, līdz ar to bērnam līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai tas ir 215 eiro, no septiņu līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai - 258 eiro.

Vienlaikus, pēc LM paustā, tā kā šo pabalstu izmaksā pašvaldības, tad atbilstoši pieņemtajiem noteikumiem valsts piešķirs mērķdotāciju pašvaldībām 50% apmērā no finanšu pieauguma par pabalsta bērna uzturam apmēra palielināšanu.

Zariņš skaidroja, ka pabalsts bērna uzturam noteikts analoģiski, kāds tas ir valstī noteikts attiecībā uz minimāliem uzturlīdzekļiem, kādu ik mēnesi ir pienākums vecākam nodrošināt katram bērnam neatkarīgi no viņa spējām uzturēt bērnu un mantas stāvokļa atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam. Līdz ar to pabalsta apmērs bērna uzturam nosakāms divkāršais valstī noteiktā minimālo uzturlīdzekļu apmērs bērnam atkarībā no vecuma.

Pēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas sniegtajiem datiem, pagājušā gada oktobrī audžuģimenēs kopumā atradās 387 bērni vecumā līdz septiņiem gadiem un 811 bērni vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: