Piektdien, 29. decembrī, plkst. 10 Galvenā bibliotēka aicina vecākus kopā ar mazuļiem līdz 3 gadu vecumam piedalīties fizioterapeites Klaudijas Hēlas vadītajā nodarbībā. Pasākums notiek programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros.

„Jo vairāk es mācos dažādos veidos, jo vairāk saprotu, ka katram bērnam ir individuāla pieeja,” atklāj fizioterapeite Klaudija Hēla. Pasākumā “Rotaļāšanās un bērna attīstība” Klaudija Hēla kopā ar vecākiem un mazuļiem kopā risinās šos, mazuļu attīstībai tik nozīmīgos jautājumus.

Katrs mazulis ir individualitāte un personība, kura attīstībai pieaugušajiem jānodrošina labvēlīga vide un iespēja bērnam augt un pilnveidoties. Viens no būtiskākajiem priekšnosacījumiem mazuļa personības izaugsmei ir vecāku mīlestība, pieskārieni un glāsti. Ar savām rūpēm un mīlestību vecāki rada drošu vidi mazuļa attīstībai. Katra māmiņa var saukt to citādi- par hendlingu vai aprūpi, bet to noteikti nevajadzētu uzskatīt par modes lietu. Nav viens pareizais vai nepareizais aprūpes veids, vecākiem jāļaujas iekšējām sajūtām attiecībā uz bērniņa vēlmēm.

Vairums jauno māmiņu instinktīvi jūt, kā pareizāk rūpēties par savu mazuli. Tāpēc fizioterapeite Klaudija Hēla aicina jaunās māmiņas ieklausīties sevī un pašām saprast, kas ir vislabākais mazulim, nevis paļauties uz citu padomiem. Savukārt neskaidrību gadījumā gan ir vēlams lūgt padomu speciālistam.

Ar K. Hēlas vadīto nodarbību noslēdzas 2017. gada programma “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, kuras ietvaros Ventspils bibliotēka, pateicoties pašvaldības finansiālajam atbalstam, piedāvā bezmaksas lekcijas mazuļu vecākiem.

Ņemot vērā lielo interesi, jau janvāri tiks organizēta atkārtota K.Hēlas vadīta nodarbība.

2018. gadā, turpinot programmu “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, Ventspils bibliotēka piedāvās lekcijas un nodarbības, kuru tematiku ierosinājuši mazuļu vecāki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: