No 2018.gada 1. janvāra līdz 31. decembrim iedzīvotāji aicināti iesaistīties dokumentālās filmas "Katra diena simtgadē" veidošanā, iesūtot līdz vienai minūtei garu video, kurā atspoguļots personiski, ģimenei vai Latvijai nozīmīgs notikums, informēja filmas izpildproducente Evita Bērziņa.

"Katra diena simtgadē" ir studijas "SB" režisores, producentes Dzintras Gekas un operatora Viktora Gribermaņa kopīga ideja. Visa nākamā gada garumā filmas veidotāji dokumentēs ikkatru aizvadīto dienu, fiksējot vietējās norises dabā, sabiedrībā, pilsētā un laukos - veidojot paliekošu liecību par šo laika periodu. Projekta īstenošanā piedalīsies divas filmēšanas komandas, tiks iesaistīti jaunie režisori, kā arī Latvijas reģionālās televīzijas, kuras koordinēs kanāls "Re:TV".

Iedzīvotāji, kuri vēlas piedalīties filmas tapšanā un atstāt piemiņu arī nākamajām paaudzēm, no 1. janvāra var iesūtīt savu stāstu, izmantojot mājas lapu "www.dodkadrulatvijai.lv". Filmas pirmizrāde paredzēta 2019. gada martā. Iedzīvotāju iesūtītie materiāli, kas netiks iekļauti filmā, pēc filmas pabeigšanas būs publiski pieejami visiem interesentiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: