Nedēļas nogalē norisinājās Latvijas čempionāts šautriņu mešanā, kurā līdz ceturtdaļfinālam aizcīnījās ventspilnieks Egils Vītols.

Čempiones titulu individuālajās sacensībās sievietēm izcīnīja Ligita Vilks no Rīgas, bet individuālajās sacensībās vīriešiem uzvaru izcīnīja Madars Razma no Priekules.

Jāatzīmē arī šautriņu mešanas veterāna (vienīgais, kurš piedalījies visos Latvijas čempionātos), ventspilnieka Egila Vītola sekmīgā spēle, kurš spēja aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam. Ceturtdaļfinālā sīvā cīņā ar rezultātu 1:2 (1:2;2:1;0:2) Vītolam nācās atzīt nākamā čempiona Madara Razmas pārākumu. Jāatzīmē, ka Madars ir arī sezonas līderis Latvijā un ieņem augstāko vietu no Latvijas pārstāvjiem gan pasaules reitingā (72.vieta), gan Baltijas reitingā (2.vieta). Līdz ar to Latvijas čempionāta kopvērtējumā Ventspils Augstskolas lektors Egils Vītols ierindojas dalītajā 5. – 8. vietā.

Pēdējos desmit gados vaļaspriekam laika praktiski neatliek, tāpēc šogad tas bija tikai otrais turnīrs, kurā Egils Vītols piedalījās. Arī pasaules reitinga turnīrā Latvia Open 2010, kas norisinajās novembrī, starts bija sekmīgs – dalīta 17.-32. vieta 131 dalībnieka konkurencē. Jātzīmē, ka turnīrā piedalījās dalībnieki no Dānijas, Igaunijas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Skotijas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un, protams, no Latvijas.

No vietējiem spēlētājiem labākais rezultāts padevās Guntaram Grebskim (Jēkabpils) un Naurim Gleglu (Talsi), kuri spēja aizcīnīties līdz 9. vietai un nopelnīja 12 punktus pasaules reitingā katrs. Vēl no Latvijas spēlētājiem pa 6 pasaules reitinga punktiem par ieņemto 17. vietu nopelnīja Kaspars Saulītis (Vaiņode), Andris Ziemelis (Kalēti), Jānis Ieviņš (Cēsis), Egils Vītols (Ventspils) un Ronalds Mežals (Rīga).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: