Sieviešu biedrība Ugāles ābeles, kas slēgtajā Usmas pamatskolā veido sociālo pakalpojumu centru, ir gatava uzņemt pirmos klientus.

Šobrīd centrā iespējams izmitināt septiņus cilvēkus, stāsta sociālā pakalpojuma centra vadītāja Elita Treimane, bet nākamajā nedēļā, kad būs atvestas vēl papildus gultas, vietu būs vairāk.

Biedrības Ugāles ābeles struktūrvienība, kas slēgtās Usmas pamatskolas telpās veido pansijas tipa sociālo pakalpojumu centru, šobrīd ar sociālo darbinieku palīdzību cenšas apzināt potenciālos klientus. Vai katru dienu par iespējām apmesties jaunajā centrā interesējoties usmeniece Olgas tante, kas šobrīd mīt pansionātā Kuldīgas pusē. Tiklīdz radinieki viņus atvedīs, viņa kļūs par klienti šeit. Arī vairāki Ugāles iedzīvotāji izrādījuši interesi.          

Neviens darbinieks pagaidām nav pieņemts darbā, jo biedrības līdzekļi ir limitēti. Kamēr klientu vēl nav, topošajā pakalpojumu centrā, strādā tikai brīvprātīgie darbinieki, kas tīra un iekārto telpas, nes mēbeles, klāj gultas un dara citus darbus. Arī sociālo pakalpojumu centra vadītāja strādā bez atlīdzības. Centra uzturēšanas finansiālais pamats sākotnēji būs klientu iemaksas un ziedojumi, savukārt ar laiku biedrība cer sociālo pakalpojumu centru reģistrēt Labklājības ministrijā. Tas ļaus startēt projektos, lai piesaistītu papildus līdzekļus.

Pirmajiem pieciem klientiem sociālā centra darbinieki piešķirs ievērojamas atlaides, viņiem pilna pansija izmaksās Ls 150 mēnesī, savukārt pārējiem uzturēšanās izmaksas būs Ls 180-200 robežās. Pansijā būs nodrošināta ēdināšana, aprūpe, telpu uzkopšana, klientus uzraudzīs medmāsa. Tiem, kas vēlēsies gatavot paši, būs arī tāda iespēja.  

Topošā centra iekārtošanā palīdzējuši daudzi cilvēki, gan ar darbu, gan ziedojot mīksto inventāru, aizkarus, traukus un citas lietas, stāsta Treimane. Ja kādam ir iespēja palīdzēt, centra virtuvē ļoti nepieciešama vēl viena elektriskā plīts un sadzīves virtuves kombains, tāpat nepieciešama veļas mazgājamā mašīna un krēsli. Darbinieki priecāsies, ja kāda firma varētu ziedot maizīti, ja kāds uzdāvinātu kartupeļus, kāpostus, burkānus un citus pārtikas produktus.                 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: