Labdarības koncerts bērniem ar īpašām vajadzībām notika svētdien Ventspils baptistu baznīcā.

Apskati foto!

Labdarības koncerta mērķis bija vākt ziedojumus, lai desmit bērni ar invaliditāti no bērnudārza "Eglīte" varētu regulāri apmeklēt atbalsta centru "Cimdiņš" un bez maksas izmantot tā pakalpojumus - sensoro istabu, mūzikas terapiju, psihologa pakalpojumus, Montesori nodarbības un rotaļu istabu.

Koncertā priekšnesumus sniedza Ventspils popgrupa "Jūras akmentiņi", mūziķis Valdis Indrišonoks un Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Labdarības koncertu organizēja politiskā partija "Latvijai un Ventspilij". Lai koncerts varētu notikt, partijas valdes priekšsēdētājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs no personīgajiem līdzekļiem sedza tā organizēšanas izdevumus. Labdarības koncerts Ziemassvētku gaidīšanas laikā Ventspilī jau kļuvis par tradīciju - tas notika jau trešo gadu.

Ventspilī ir ap 150 bērnu ar īpašām vajadzībām, kuriem ir redzes, dzirdes, valodas, kustību un garīgās attīstības traucējumi. Jaunizveidotais atbalsta centrs "Cimdiņš" ir vieta, kur šiem bērniem vienuviet ir iespējams saņemt gan medicīnas pakalpojumus, gan apgūt jaunas iemaņas un pieredzi. Kā atzīst centra vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa, šāds centrs sekmēs gan bērnu veselības uzlabošanos, gan pašas ģimenes atgriešanos normālā dzīves kvalitātē.

"Ventspils ir pilsēta ģimenei, un nesen atklātais centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš" būs liels atspaids tām ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, jo arī šie bērni ir pilnasinīgi mūsu sabiedrības locekļi un par viņiem ir jārūpējas," pastāstīja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: