Pie trešā panākuma Latvijas volejbola 1. līgā tikuši VK Ventspils volejbolisti, kas Rīgā ar 3:0 (27:25, 25:22, 25:14) apspēlēja RVS izlases spēlētājus.

Pēc šīs uzvaras mūsējie pakāpušies arī čempionāta kopvērtējumā – ar trīs uzvarām un pieciem zaudējumiem viņi un komandas RVS/Lāse spēlētāji ieņem dalītu sesto/septīto vietu vienpadsmit komandu konkurencē. Abām komandām ir arī vienādi papildrādītāji – uzvara 13 un zaudējums 16 setos.

Bez zaudējumiem 1. līgas turnīrā cīnās vienīgi mūsu kaimiņi – Kuldīgas NSS volejbolisti –, kam astoņas uzvaras (divas no tām gūtas piecu setu cīņās). Ventspilniekiem pirmā apļa mačos palikušas vēl divas spēles – 11. decembrī izbraukumā ar Balvu komandu (5. vieta), bet 19. decembrī izbraukumā ar Rundāli/Bausku (11. vieta). Mūsējiem ir visas iespējas noslēgt šo gadu uz pozitīvas nots un uzlabot situāciju kopvērtējuma tabulā pirms otrā riņķa spēlēm.

VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps sarunā ar Ventas Balsi uzsvēra: lai gan izcīnīta uzvara ar 3:0, spēli noteikti nevar nosaukt par labu. «Rīgā guvām panākumu ar 3:0, bet nevarētu teikt, ka nospēlējām ļoti labi, jo pirmajos divos setos tikai sīvā cīņā guvām panākumus. Tikai trešais sets bija tāds, kādam vajadzēja būt arī iepriekšējiem.

Joprojām mūsu spēlē ir nestabilitāte – labi nospēlētas epizodes mijas ar sliktām. Ir epizodes, kad spējam gūt vairākus punktus pēc kārtas, bet tad atkal seko tādas, kad tikpat un vēl vairāk zaudējam. Ja būtu kaut nedaudz lielāka stabilitāte, tad rezultāts būtu pavisam cits. Tomēr kopumā jāatzīst, ka ir jau labi, jo uzvara tika izcīnīta. Kā saka: vienalga, cik sīvi gājis spēlē, bet, ja gala rezultāts ir uzvara ar 3:0, tad uzvara ir pārliecinoša,» sacīja Kaņeps.

Pagājušās nedēļas nogalē mūsu volejbolisti startēja arī Talsu atklātajā čempionātā un guva divus panākumus ar 3:0. Tāpēc uz jautājumu, kā izdevās apvienot abus turnīrus un kā klājās Talsos, Kaņeps atbildēja: «Talsos mums pagaidām viss ir kārtībā. Pēdējās divās spēlēs svinējām uzvaru ar 3:0 un esam iekļuvuši turnīra pusfinālā. Protams, tas prasa daudz spēka, jo nedēļas nogalē vienā brīvdienā startējām Latvijas 1. līgas sacensībās, bet otrajā – Talsu čempionātā. Arī gaidāmajās brīvdienās mums paredzētas spēles: sestdien – Balvos, bet svētdien – pusfināla un fināla cīņas Talsos.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: