Itālijas pilsētā Bormio notika vienas no Eiropas lielākajām šorttreka sacensībām “Alta Valtellina Trophy” un tajās piedalījās Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanās centra sportists Roberts Zvejnieks.

Roberts uzvarēja 500 metru distancē, uzstādot jaunu sacensību rekordu 41.282 sek., kas arī ir jauns Latvijas rekords Junioru A grupā. Kopvērtējumā Roberts ieņēma otro vietu, bet Kārlis Krūzbergs šajā pašā grupā bija 14. 22 slidotāju konkurencē. Zvejnieks kopā ar Kārli un Roberti Krūzbergiem, kā arī Tomasu Bakevicu četru komandu konkurencē bija ātrākie 3000m stafetē. R. Krūzberts Junioru B grupā kovērtējumā ieņēma desmito vietu.

Pagājušās nedēļas nogalē, no 4. līdz 6.novembrim, Pasaules kausa pirmajā posmā Kanādas pilsētā Kalgari, Zvejnieks 500m distancē uzrādīja lielisku rezultātu un izcīnīja 11.vietu. Sākumā Roberts izcīnīja vietu ceturtdaļfinālā, bet līdz pusfinālam nedaudz pietrūka, kas ļautu iekļūt ātrāko astoņu šorttrekistu vidū.

”Sacensību minimālais standarts ir ļoti augsts jau priekšskrējienos un man bija nedaudz apgrūtinoši pieņemt to, ka jau no paša sacensību sākuma nav vieglu slidojumu, šajās sacensības ir tikai pāris sportisti, kuri nav pasaules līmeņa, bet man ir jāsāk pierast pie tā” Roberta komentārs pēc sacensībām.

Katrs slidotājs sacenšas divās distances katrā Pasaules Kausa posmā, Roberta otrā distance arī bija 500m, diemžēl, Roberts piedzīvoja kritienu priekšsacīkstēs: “Esmu nedaudz sarūgtināts par kritienu, jo biju gatavs atkārtot sestdienas rezultātu, bet esmu apmierināts ar savu sniegumu  sacensībās, 11.vieta ir labs sasniegums, jo esmu vēl juniors” Roberta komentārs pēc otrās distances.

Nākošajā nedēļas nogalē, no 11. – 13. novembrim, ASV pilsētā Soltleiksitijā norisināsies otrais pasaules kausa posms, kurā Roberts startēs 500 metru un 1000 metru distancēs.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Janis Zvejnieks 08.11.2016, 22:20:25

    Sporta paarvaldei nepareiza informaacija.Bormio,Robertam kopveerteejumaa 2.vieta.Un veel vajadzeeja piebilst,ka sacensiibaas, Bormio piedaliijaas arii veel divi Ventspilnieki.Roberts Kruzbergs,kur$ junioru B grupaa,kopveerteejumaa ieneema 10.vietu un Karlis Kruzbergs,kur$ junioru, A grupaa,ieneema 14.vietu.Kaa arii 3000m,R.Kruzbergs,K.Kruzbergs,R.Zvejnieks un R.Berzins izcinija 1.vietu

  • -1
    Janis Vilks 09.11.2016, 11:31:42

    Jā ,pareizi Jāni tu komentē. Maz tiek atspoguļoti Ventspils sportistu
    sasniegumi Eiropas mērogā. Šorttreka Ventspils vadībā ir problēmas
    un tās risina ļoti lēni.Varbūt nemaz negrib risināt? Vai sportistu vaina???
    Gordija mezglu grūti pārcirst..........

  • 0
    Liga Ayub 10.11.2016, 11:20:05

    Malači!

  • -1
    Liga Ayub 10.11.2016, 11:21:40

    Malači!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: