Sestdien ar maču savā laukumā sezonu noslēgs FK Ventspils futbolisti, kuri uzņems RFS komandu. Līdzjutējiem ieeja mačā bez maksas.

Ventspilnieku situācija turnīra tabulā pēdējās trīs kārtās uzmeta pamatīgu kūleni, jo 16. oktobrī komanda atgriezās pirmajā vietā, bet nākamajās divās spēlēs piedzīvotie zaudējumi to nobīdīja uz trešo pozīciju. Turklāt ar cerībām uz sudrabu, bet vairs ne uz zeltu – to kārtu līdz čempionāta beigām nodrošināja Spartaks. Ventspils pirms pēdējās spēles par punktu atpaliek no FK Jelgava, tā kā pašu spēkiem apsteigt zemgaliešus nesanāks. Vajadzīga ne tikai pašu uzvara, bet arī jelgavnieku zaudētie punkti. Ventspils un RFS savstarpējo maču vēsture sāka veidoties tikai šosezon, trīs spēlēs kopumā ar 5:2 pārāki bijuši ventspilnieki, taču pie uzvaras tikuši arī rīdzinieki. Turklāt Ventspilī, svinot panākumu 1:0.

No turnīra tabulas viedokļa šis mačs svarīgs ir arī RFS, jo tikai punkta attālumā ir citi debitanti, Riga FC spēlētāji, kuriem pēdējā kārtā Slokā jātiekas ar jaunizceptajiem čempioniem. Protams, nav lielas atšķirības, vai tu finišē piektajā vai sestajā vietā, tomēr patīkamāk sezonu noteikti ir noslēgt, vismaz saglabājot jau iesildīto pozīciju, nevis noslīdot zemāk. Jādomā, ka tā arī būs galvenā viesu motivācija mačā Ventspilī. Savukārt ventspilnieki vēlas vienkārši labi noslēgt sezonu. «Godīgi sakot, neredzu lielu atšķirību, vai būsim otrie vai trešie. Ventspilij ir tikai pirmā vieta, bet, ja nav tās, tad kāda starpība, kāda medaļa tiek? Protams, spēlē ar RFS domāsim tikai par uzvaru, jo tas būs mūsu pēdējais mačs čempionātā, mūsu pēdējais mačs mājās – gribas iepriecināt līdzjutējus ar uzvaru,» skaidro ventspilnieku galvenais treneris Pols Ašvorts.

Ventspils treneriem pirms sezonas pēdējās spēles spēlētāju savainojumu un diskvalifikāciju dēļ krietni vien nāksies padomāt par starta sastāvu. Skaidrs, ka mačā nepiedalīsies aizsargi Ņikita Koļesovs un Nikola Boranijaševičs, bet traumas dēļ sezonu jau beigusies Vadimam Žuļevam un Antonam Jemeļinam. Ierindā būs Jevgeņijs Postņikovs un arī Rašids Obuobi, kurš izlaida iepriekšējās kārtas maču. Ticamākais, ka šis duets atbildēs par aizsardzības centru, kamēr malās varētu darboties Ritvar Rugins un Alans Siņeļņikovs, taču tad rodas jautājums par vidējās līnijas flangiem. Vienā no tiem noteikti varētu doties Eduards Tīdenbergs, bet otrs paliek tukšs, jo priekšpēdējā spēlē traumā iedzīvojās Jurijs Žigajevs. Prasmes nospēlēt aizsardzības malā ir Vladimiram Mukinam, kurš šajā sezonā nācis laukumā divās spēlēs, taču abos gadījumos paliekot pusītē, nevis palīdzot aizsardzībai. Katrā ziņā būs interesanti paskatīties, kā treneri atrisinās šīs problēmas, un nav izslēgts, ka mūs sagaida arī kāds pārsteigums.

Īpašai šai spēlei vajadzētu kļūt Ģirtam Karlsonam, kuram oficiāli jānoformē labākā vārtu guvēja tituls. Šobrīd pieredzējušā uzbrucēju kontā ir 17 precīzi raidījumi, bet par pieciem mazāk ir Spartaka labākajam snaiperim Dmitrijam Platonovam. Ticamākais, Karlsonu jau tagad var sveikt ar Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja titula iegūšanu (Ģirts divas reizes bijis otrais), tomēr patīkamāk būtu to nosvinēt vēl ar kādu precīzu sitienu.

Mača sākums pulksten 14, bet ieeja tajā līdzjutējiem būs bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Guntars Shenfelds 04.11.2016, 21:36:32

    Cerams,ka rīt laika apstākļi maču nesabojās.

  • 0
    Latvija pāri visām! 05.11.2016, 16:38:43

    Lūk, ko nozīmē viena stulba kļūda pie saviem vārdiem...Bronzu sudraba vietā!

  • 0
    Santa 05.11.2016, 19:00:49

    Trīs kārtas pirms sezonas beigām Spartaks sniedz elegantu dāvanu,ņemiet to čempiona kausu ...., NEKA ..... ,pēdējā kārtā,kad uz sudrabu cerības minimālas,Jelgava ari izdara dāvanu .Ņemiet,ja varat sudrabu .Ventspils diemžēl NEVAR

  • 0
    karlito 05.11.2016, 20:06:46

    Piekrītu tev Santa,nevarīga mums tā komanda! Davanas pakaļ met,bet paņemt nevar un nemāk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: