Valmierā Baltijas Basketbola līgas kausa izcīņas pusfinālā BK "Ventspils" basketbolisti sagrāva pašreizējos čempionus "Šiauliai" 103:44 un svētdien cīnīsies turnīra finālā. 

"Ventspils" jaunajai sezonai nokomplektējusi labu sastāvu, ko pierādījušas arī aizvadītās pārbaudes spēles, kurās piedzīvots tikai viens zaudējums ukraiņu klubam "Khimik" (72:75). Pēdējais pastiprinājums bijis Riharda Kuksika personā, kurš līdz decembrim gatavs aizstāt Māri Gulbi un Kristapu Janičenoku, kuri atgūstas no savainojumiem. Pēdējais turnīrs pirms sezonas ventspilniekiem bija BBL kausa izcīņa, kuras pirmajā mačā vajadzēja spēlēt pret principiālajiem pretiniekiem no Šauļiem, kuri ir pēdējo trīs gadu BBL čempioni. Zīmīgi, ka ne viena, ne otra komanda nespēlēs BBL regulārajā sezonā.

Mačs sākās ar vairākiem neprecīziem metieniem, līdz, sākoties otrajai minūtei, rezultātu atklāja Vilijs Dīns. Tieši ar Dīna pūlēm ventspilniekiem izdevās veikt 9:2 izrāvienu. Ceturtdaļas otrajā pusē cīņa ritēja līdzīgi, bet tad savu pienesumu deva Andrejs Gražulis, palielinot rezultāta starpību līdz 12 punktiem (20:8). Pēdējās divās minūtēs nekas būtiski nemainījās, spēlētājiem dodoties atpūtā pie rezultāta 21:10.

Otro ceturtdaļu aktīvi sāka Aigars Šķēle, palīdzot savai komandai trīs minūtēs palielināt pārsvaru līdz 20 punktiem (32:12). "Šiauliai" basketbolisti vien uz neilgu brīdi spēja atkal samazināt rezultāta starpību zem 20 punktiem, nespējot turēt līdzi pretiniekiem. Pirmā puslaika izskaņā ventspilniekiem izdevās vēl palielināt savu pārsvaru, noslēdzot to ar labvēlīgu rezultātu 46:21.

Trešo ceturtdaļu ievadīja pirmā puslaika rezultatīvāko spēlētāju Dīna un Šķēles viegli caurgājieni bez nopietnas pretestības. Ventspilnieki sāka savu ceļu pretī jau 40 punktu pārsvaram, uz ko ļāva cerēt Riharda Kuksika precīzais tālmetiens un divi punkti Dīna izpildījumā pēc ātrā pretuzbrukuma (63:25). Šajā brīdī arī varēja viennozīmīgi teikt, ka šī mača liktenis ir izšķirts. Ceturtdaļas otrajā pusē vajadzēja divas minūtes, lai Edgars Žeļonis pārsniedza 40 punktu starpību, bet pēc Šeika Mbodža trieciena grozā no augšas rezultāts jau bija nepieklājīgs - 72:27. Šajā ceturtdaļā "Šiauliai" basketbolisti ar grūtībām sasniedza vismaz 30 gūto punktu atzīmi (32:74).

Ceturtajā ceturtdaļā pie lielāka spēles laika tika "Ventspils" rezervisti, kuri apliecināja savas kvalitātes. Vairākus metienus realizēja Toms Leimanis, "Venstpilij" tuvojoties 100 gūtajiem punktiem. Pretinieki spēlēja ļoti pavirši, paverot ventspilniekiem iespējas viegli gūt punktus. Tā rezultāta starpība pieauga līdz 55 punktiem (97:42). Šauļu komanda līdz 50 punktiem tā arī netika, bet ventspilnieki spēja pārsniegt kārotos 100 punktus. Līdz ar to mačs noslēdzās ar negaidīti graujošu "Ventspils" uzvaru un iekļūšanu finālā - 103:44.

"Ventspils" komandā seši spēlētāji guva vismaz 10 punktus, bet pa 13 Vilijam Dīnam, Aigaram Šķēlem un Tomam Leimanim. "Šiauliai" rindās ar 12 punktiem atzīmējās Dariušs Gvezsausks.

BBL kausa finālā svētdien pulksten 18.30 ventspilnieku pretinieki būs mājinieki valmierieši, kas spraigā mača galotnē prata nosargāt uzvaru pret "Kalev/Cramo" 66:65.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Andris Kajaks 25.09.2016, 07:51:42

    Leiši pieļauju vnk visi uz tuvāko bāru un ragi sūnās. Neatceros, kad kāda pro komanda būtu LV komandai zaudējusi ar -60 :D

  • -1
    keda 25.09.2016, 12:34:48

    Galīgi nulles tie leiši bija - savējie zaļi, leģionāri nekādi, ne var, ne grib kaut ko. Šodien ar Valmieru noteikti būs smagāk, un nedrīkst domāt, ka kauss jau rokās :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: