Piektdien, 23.septembrī, plkst. 10:30 Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā notiks Olimpiskā diena 2016. Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību.

Plānots, ka Olimpiskās dienas pasākumos šogad 531 norises vietā pulcēsies rekordliels dalībnieku skaits – 123 353 no 95 Latvijas novadiem un pilsētām. Pasākuma devīze ir “Padod bumbu!”, kur izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar volejbolu un tā spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos.

Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā Olimpiskās dienas norise no plkst. 10:30 sāksies ar svinīgu līniju, Olimpisko himnu, ka arī Ventspils pilsētas pašvaldības vadītāju uzrunu.  Pēc tam plkst. 10:40 sāksies rīta vingrošana, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Ventspils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu bērniem Olimpiskās dienas aktivitātes š.g. 23.septembrī no plkst. 10:00 notiks Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā

Olimpiskās dienas pasākumā piedalīsies Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents A.Vrubļevska kungs, Ventspils pilsētas domes vadība, kā arī Ventspils sportisti – Olimpisko spēļu dalībnieki.

Plānots, ka Olimpiskās dienas pasākumos piedalīsies ap 4000 dalībniekiem no pirmsskolas izglītības iestādēm, vispārizglītojošām skolām un Ventspils Tehnikuma.

Olimpiskās dienas norises vietas:

  • 1. – 4.klašu skolēni – vispārizglītojošo skolu sporta bāzēs;

  • 5. – 12.klašu skolēni – Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā no plkst. 10:30

  • Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi – Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā no plkst. 10:00.

Ar Olimpiskās dienas 2016 rīta vingrošanas komplektu ir iespējams iepazīties LOK mājas lapā internetā www.olimpiade.lv, sadaļā “Olimpiskā diena 2016”.

Katrs Olimpiskās dienas dalībnieks, neatkarīgi no rezultāta, saņems SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu.

„Olimpiskā diena 2016” šogad būs “Eiropas Sporta nedēļas” sastāvdaļa. “Eiropas Sporta nedēļas” mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiek aicināts ikviens iedzīvotājs.

“Eiropas Sporta nedēļa, kas šogad septembrī notiks otro gadu, tiek organizēta ar mērķi mainīt mūsu attieksmi un paradumus un kļūt kustīgākiem – iemācot to bērniem agrā vecumā ģimenē, pēc tam bērnudārzā un skolā, mudinot domāt par savu strādājošo fizisko aktivitāti uzņēmumos un, visbeidzot, radot labvēlīgus apstākļus arī pilsētvidē. Aktīvam, kustīgam dzīvesveidam jākļūst par mūsu ikdienu, jo tas ne tikai uzlabo veselību, bet arī veicina darba spējas, iemāca disciplīnu, uzlabo kopējo dzīves kvalitāti”, stāsta Latvijas Sporta federācijas padomes prezidents Einars Fogelis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: