Šodien plkst.14 Kurzemes democentrā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) teritorijā notiks projekta "Zaļā misija: klimats" noslēguma preses konference, informēja VATP pārstāve Dita Lašinska.

Konferencē uzstāsies VATP un SIA "Aspired" pārstāvji, kuri informēs par projekta rezultātiem un sasniegumiem. Tiks prezentēta arī jaunā zinātnisko eksperimentu grāmata skolēniem, kas jau ir sākusi ceļu pie dabaszinātņu pedagogiem visā Latvijā. Konferences noslēgumā būs iespējams gida pavadībā apmeklēt arī projekta laikā izveidoto jauno Kurzemes democentra interaktīvo ekspozīciju par klimata pārmaiņām.

Projekta "Zaļā misija: klimats" mērķis bija, izmantojot alternatīvās izglītības pieejas un metodes, izglītot, informēt un veicināt Latvijas jauniešu un izglītības darbinieku izpratni un zināšanas par klimata pārmaiņām. Tika izstrādāta interaktīva un izglītojoša ekspozīcija par klimata pārmaiņu mazināšanu, virzību uz oglekļa mazietilpīgu attīstību un pielāgošanos klimata pārmaiņām. Pašlaik šī ekspozīcija apmeklētājiem ir pieejama zinātnes un tehnoloģiju muzeja "Kurzemes democentrs" pirmajā stāvā. Ekspozīciju kopumā apmeklējuši vairāk nekā 500 Latvijas skolēni un pedagogi.

Tāpat projekta laikā izstrādāts zinātnisko un tehnisko eksperimentu izglītojošais un metodiskais materiāls skolēniem, kurā apkopoti 42 eksperimenti par klimata pārmaiņām. Šis metodiskais materiāls ietver ne tikai interesantus un izglītojošus eksperimentus, bet arī novērojumus un diskusiju tipa uzdevumus. Šī materiāla elektroniskā versija bez maksas pieejama arī projekta partnera "Aspired" mājaslapā. Ar šajā materiālā iekļautajiem eksperimentiem iepazīstināti jau 154 pedagogi no visas Latvijas.

Kopš 2015.gada marta sadarbībā ar "Aspired" apciemotas 78 Latvijas skolas, un kopumā vairāk nekā 4000 vidusskolēnu bijusi iespēja pašiem piedalīties tehniski radošajās darbnīcās par klimata pārmaiņu problēmjautājumiem. Izstrādātas trīs dažādas tehniski radošās darbnīcas - "Klimats toreiz un tagad", "Zaļā pilsēta" un "Gudrais mērs".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: