Šodien, 28. septembrī Ventspils Jaunrades namā viesies interešu izglītības darbinieki no Cēsu bērnu un jauniešu centra „Spārni”. Draudzība ar Cēsu interešu izglītības pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem mērāma jau vairākos gadu desmitos, taču kopš Ventspils Jaunrades nama pārcelšanās uz Maiznieku ielu, tikšanās Ventspilī nav notikusi.

Vizītes galvenais mērķis ir gūt pieredzi par daudzveidīgu interešu izglītības programmu nodrošināšanu un attīstīšanu Ventspilī. Viesus interesē tehniskās jaunrades programmu klāsts un arī pieredze tūrisma jomā. Vizītes programmā iekļauta tikšanās Jaunrades namā, Amatu mājas un Pārventas bibliotēkas apmeklējums, kā arī Ventspils un Cēsu interešu izglītības iestāžu darbinieku kopīgs vakars Skolotāju dienas noskaņās.

Jaunrades namu kā interešu izglītības centru regulāri apmeklē radniecīgo iestāžu darbinieki, piemēram, pēdējā gada laikā viesojušies interesenti no Rīgas, Jelgavas, Saldus, Kuldīgas, Liepājas, Minskas, Klaipēdas un Moldovas un žurnālisti no Kazahijas.

30. septembrī Jaunrades namu apmeklēs Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji un interešu izglītības speciālisti.

Pēc VISC datiem, šogad Latvijā darbojas 44 interešu izglītības iestādes 31 pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: