Domes sēdē nolemts par 6% paaugstināt Ventspils sporta skolas "Spars" un Ventspils Mākslas skolas pedagogu amatalgas likmi jau no šī gada 1.septembra.

Saskaņā ar jaunajiem Ministru kabineta pedagogu darba samaksas noteikumiem ar 2016.gada 1.septembri tika sākta pašvaldības pirmsskolas, vispārējās izglītības un interešu izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas reformas īstenošana. Savukārt profesionālās ievirzes izglītības pedagogiem, kuru darba samaksa arī tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem, darba algas paaugstinājums saskaņā ar pedagogu darba samaksas noteikumiem tiek paredzēts tikai no 2017.gada 1.janvāra.

Lai nodrošinātu atalgojuma pieaugumu visiem Ventspils pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagogiem, ar 2016.gada 1.septembri no Ventspils pašvaldības budžeta līdzekļiem par 6% tiek paaugstināta arī sporta skolas "Spars" un Ventspils Mākslas skolas pedagogu atalgojuma likme. Līdz ar to profesionālās ievirzes izglītības iestāžu pedagogu atalgojums palielinājies par 25 eiro mēnesī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: