Ventspils kanoe airētājs Dagnis Iļjins otrdien Riodežaneiro olimpisko spēļu 1000 metru distances sacensībās izcīnīja 13.vietu, bet jau rīt viņu gaida starts 200 metru distancē.

Iļjins otrdien sacentās B finālā, kurā viņš ilgi turējās ap septīto astoto vietu, bet finišēja sestajā pozīcijā, kas viņam sākotnēji summā ļāva izcīnīt 14.vietu. Tomēr uzreiz pēc finiša diskvalifikāciju saņēma Ungārijas pārstāvis Henriks Vasbanja, kurš finišēja pirms Iļjina. Līdz ar to latvietis savu pozīciju noslēgumā uzlaboja par vienu vietu. Tikmēr par B fināla uzvarētāju, kas ļāva olimpiskās spēles noslēgt ar devīto vietu, kļuva polis Tomašs Kačors, no kura Iļjins atpalika par nepilnām 11 sekundēm.

Iļjins pie dalības olimpiskajās spēlēs tika pēdējā brīdī, jo sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Baltkrievijas un Rumānijas kanoe un smaiļošanas sportistus, līdz ar to notika Olimpiādes ceļazīmju pārdalīšana. Pie vienas no tām tika arī latvietis, turklāt jau trešdien viņš sacentīsies arī 200 metru distancē.

Patlaban 23 gadus vecajam Iļjinam šīs ir pirmās olimpiskās spēles. 2013 .gadā pasaules U-23 čempionātā 1000 metru distancē viņš izcīnīja sudraba godalgu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: