Trešdien, 17. augustā, plkst.18:00 Pārventas bibliotēka, Tārgales ielā 4 Salacgrīvas bibliotēkas radītais “Bibliokuģis “Krišjānis Valdemārs” piestās, lai kopā ar tā patronu kinorežisoru Jāni Streiču, goda kapteini Arvīdu Buku un vēsturnieci Ingrīdu Štrumfu atminētos ventspilnieku, tālbraucēju kapteini Arvīdu Ludeviku.

Pasākumā piedalīsies A.Ludevika meita Gunta Bomkalne un jūrnieki, bez kuriem bibliokuģis nav iedomājams.

Bibliokuģis “Krišjānis Valdemārs”, kas dzimis Salacgrīvas bibliotēkas darbinieku un draugu prātos, turpina šīsvasaras aktivitātes – projekta “Latvji, brauciet jūriņā, krājiet zeltu pūriņā!” ietvaros iepazīstināt jauniešus ar vienu no Latvijas valsts nacionālajām bagātībām – jūru.

Pēc ciemošanās jaunsargu vasaras nometnēs Saldū, Kuivižos un pie Āraišu ezera, Pāvilostā, Jūrkalnē, Mazirbē un Kolkā, bibliokuģis piestās Pārventas bibliotēkā

Par tālbraucēja kapteiņa Arvīda Ludevika dzīvi, dramatisko braucienu ar velkoni “Rota” Otrā pasaules kara beigās, cīņu par latviešu jūrskolām stāstīs vēsturniece Ingrīda Štrumfa – cilvēks, kas savu zināšanu un patiesās aizrautības dēļ jau pati kļuvusi par leģendu tuviem un tāliem Ventspils un jūrniecības vēstures entuziastiem.

Kopā ar mums būs tālbraucēja kapteiņa A.Ludevika meita Gunta Bomkalne un jūrnieki, bez kuriem bibliokuģis nemaz nav iedomājams. Salacgrīvas bibliotēkas vadītāja Hedviga Inese Podziņa uzsver, ka jūras un grāmatas saikne ir neizbēgama, jo, kā teicis Krišjānis Valdemārs, “Prāta gaisma rada kuģniecību un nāk no kuģniecības.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: