Šonedēļ, 18.augustā, Ventspils novada augstākajā vietā – Popes pilskalnā – vērsies pirmie "Dziesminieku VĀRTI Kurzemē".

Tie sāksies ar dziesminieku lielkoncertu Popes estrādē, turpināsies pilnmēness nakts ugunskuros un koncertsarunās "Tuvplāni". Dziesmas Popē skanēs līdz pat 20.augusta rītam. Darbosies telšu pilsētiņa.

Koncertu estrādē atklās un VĀRTUS vērs kora KAIVA dalībnieku balsis. "Sirdslikumsakarīgi," saka koncerta "VĀRTI" režisore Maija Kalniņa. Viņa turpina: "Popes unikālā estrāde divdesmit gadus ir klusējusi. Tā pamazām aizauga ar zāli un krūmiem. Taču koris KAIVA aizsāka apbrīnojamu tradīciju. Spītējot laika apstākļiem, 1.janvārī viņi devās uz Popi. Skanēt. Sildīt. Un piepildīt. Tādējādi - turot savās balsīs un sirdīs šīs vietas dzīvības pavedienu un Popes estrādei neļaujot zaudēt cerību".

Kopā ar Ventspils kori "KAIVA" muzicēs liepājnieki - ritma grupa TRANS-CEN-DEN-TĀLĒ. Tādējādi arī atklāšanā ļaujot sajust to, kas dzimis apvienojot labāko, ko spēj divas pilsētas - Liepāja un Ventspils - sadarbojoties nevis konkurējot. Kā jau iepriekš ziņots, dziesminieku VĀRTU ideja radās divām liepājniecēm - Maijai Kalniņai un Inesei Sērdienei - un divām ventspilniecēm - Dacei Vašukai un Ilzei Meierei.

"Koncertos uzstāsies vairāk kā 50 dziesminieku, dzejnieku un mūziķu – pārsvarā kurzemnieki no Liepājas, Ventspils, Talsiem, Kuldīgas, taču gaidāmi arī viesi no citiem reģioniem,” stāsta Inese Sērdiene. "Dziesminieki gatavojas šim notikumam, veidojot arī jaunas dziesmas ar pasākuma caurvijošo Olafa Gūtmaņa dzeju, tādēļ gaidāmi arī vairāki pirmatskaņojumi," tā Inese.

Koncerta laikā būs iespējams iegādāties īpašu pastkartīšu komplektu - Latvijas mākslas akadēmijas absolventes, jaunās mākslinieces Santagoras veltījumu dziesminieku kustībai Latvijā. Būs arī dzintara rotas "Noķerts Liepājā", keramikas darbnīcas “Pods” māla trauki un, protams, tēja, kafija un uzkodas apmeklētāju labsajūtai. Darbosies trīs radošās darbnīcas, kurās varēs gan iemezglot rotā savu līdzpaņemto akmeni, gan rotāties ar VĀRTU zīmi, gan arī izgatavot vēja zvanus Popei.

"Pateicoties dziesminieku atsaucībai un Popes iedzīvotāju darbam talkās un degsmei un ilgām, lai Popē atkal skan, mums izdevās piesaistīt gan Ventspils novada domes, gan Liepājas kultūras pārvaldes līdzfinansējumu. Dziesminieku VĀRTUS palīdz vērt arī uzņēmējs Viesturs Tīle, SIA "ARB Pope", SIA "Kurekss", SIA "Bang!", veikali "Mājai un dārzam", AS "Virši A", SIA "Miesnieks", Z/s "Akmeņkalni". Tomēr darbs pie finansējuma piesaistes turpinās, jo pagaidām neapmaksāti ir jaunās skatuves materiālu piegādātāju rēķini. Priecāsimies par ikvienu ziedojumu jebkādā apmērā. Uzņēmēji var saņemt arī nodokļu atlaides, jo biedrībai ir sabiedriskā labuma statuss," stāsta Dace Vašuka.

Jau ziņots, ka koncertā piedalīsies: Andris Akmentiņš, Haralds Sīmanis, Austrasbērni, Arnis Miltiņš, Maija Kalniņa, Zanda Štrausa, Dinārs Gulbis, Reinis Jaunais, Aivars un Uldis Punkstiņi, Elīna Arbidāne, Ieva Akuratere un Ilze Grunte, Raimonda Vazdika, Jana Egle, Jānis Rūcis, Pēteris Draguns, Rūta Ķergalve, Zane Daugule un Māris Salējs, Andžejs Beļevičs, Inita Jansone un Ieva Dzintare, Silvestrs Sīlis, Kristīne Sudmale-Locika, Marģers Eglinskis, Uldis Kākulis, Agita Draguna, koncertapvienība "Miegs" (Matīss Pavītols, Roberts Dinters un Jānis Straume), grupa "Labie laiki" (Edgars Skujnieks, Linda Tabore un Filips Mundukjans), apvienība “DivDiv” (Dainis Meļņiks, Justs Markuševskis un Roberts Dinters), Kristaps Sudmalis un grupa "Karogi", koris "Kaiva" un ritma grupa "Trans-cen-den-tālē".
 

Gatavojot notikumu, izdoti divi laikraksta "VĀRTU vēstnesis" numuri. Tie lejuplādējami šeit:

http://www.dziesminiekuvarti.lv/files/VARTU_vestnesis_nr1.pdf

http://www.dziesminiekuvarti.lv/files/VARTU_vestnesis_nr2.pdf

Plašāk:

www.facebook.com/dziesminiekuVARTI

www.dziesminiekuvarti.lv

https://www.youtube.com/watch?v=wnE9QbSyd-U

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Māris 16.08.2016, 11:38:56

    Sen nebiju redzējis Popes estrādi, kādreiz tik populāro izklaides pasākumu vietu.Paskats ir diezgan iespaidīgs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: