Futbola kluba "Ventspils" pussargs Jurijs Žigajevs, kurš tika atzīts par vienu no labākajiem LMT Virslīgas spēlētājiem, parakstījis līgumu ar Polijas vienību Lodzas "Widzew", ziņo sportacentrs.com.

Par šo notikumu ziņo arī kluba oficiālā mājaslapa, bet ar pašu futbolistu, lai gūtu apstiprinājumu šai informācijai, Sportacentrs.com pagaidām sazināties neizdevās. Pagājušajā sezonā 25 gadus vecais Žigajevs "Ventspils" labā izcēlās ar 15 vārtu guvumiem, kas bija trešais labākais rādītājs Virslīgā kopumā. Vislabāk Latvijas izlases pussargs aizvadīja otro turnīra apli, kad guva deviņus vārtus. Savulaik arī "Ilūkstē", "Zibens/Zemessardzē" un FK "Rīga" spēlējušajam futbolistam šī būs pirmā pieredze ārpus valsts robežām.

"Widzew" klubam ir bagāta vēsture, kas aizsākās 1910. gadā. Par "sarkano armiju" dēvētā vienība šo simts gadu laikā četras reizes kļuvusi par valsts čempioni, septiņas reizes palikusi otrajā vietā, izcīnīti divi čempiontituli otrajā līgā, tai skaitā 2010. gadā, kas ļāva Lodzas klubam atgriezties Polijas elitē. Reizi izcīnīts Polijas kauss, reizi Polijas Superkauss un reizi arī Līgas kauss. 1983. gadā vienība iekļuva arī UEFA Čempionu līgas pusfinālā.

Komanda spēlē "Widzew" stadionā, kurā ir vietas 10 500 līdzjutējiem, bet tuvākajā laikā plānots veikt stadiona rekonstrukciju, pēc kuras ietilpība būs 31 500 līdzjutējiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: