Īpašā pasākumā Kultūras centrā šodien tiks pasniegtas Gada atzinības sportā, uz kurām septiņās nominācijās pretendē 40 kandidāti – sportisti, treneri, sporta skolotāji un vienkārši entuziasti.

Tradīcija gada nogalē sumināt labākos sportā pastāv jau sen, bet pēdējos trīs gadus tas notiek īpašā svinīgā ceremonijā. Kandidātus šīm balvām izvirza ventspilnieki, un vēl pērn viņi arī balsoja par biežāk pieminētajiem. Šogad, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, par balvu sadalījumu lēma īpaša komisija, bet savu galavārdu tā teica šonedēļ.

Protams, rezultāti tiks paziņoti tikai ceremonijas laikā, bet Ventas Balss piedāvā iepazīties ar kandidātiem un viņu sasniegumiem. Šogad visvairāk kandidātu pārstāv vieglatlētiku – balvām izvirzīti pavisam 11 šī sporta veida pārstāvju –, ko laikam jau nebūtu jāuzskata par pārsteigumu. Pa četriem pārstāv motosportu un šorttreku, bet trīs – basketbolu. Divi pretendenti ir no šaha, airēšanas un smagatlētikas, bet pa vienam kandidātam pārstāv vēl sešus sporta veidus.

Jāpiebilst, ka pērn tieši vieglatlēti bija vienīgie, kas ieguva vairāk par vienu balvu. Šogad viņiem tas arī varētu būt pa spēkam, tā neoficiāli iegūstot mūsu pilsētas populārākās aktīvās nodarbes godu.

Plašāk par kandidātiem lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: