Šodien visā pilsētā iedegsies svētku egles, krāsainu spuldzīšu virtenes un dažādi vides objekti, kas ik gadu priecē ventspilniekus un pilsētas viesus.

Pilsētas kokos uzstādītas spuldzīšu virtenes gandrīz 40 kilometru garumā. Visvairāk būs izmantotas baltās krāsas spuldzītes, bet atsevišķos ielu posmos tiks izvietotas arī sarkanās, zaļās un zilās krāsas spuldzītes.

Šogad pilsētā būs izvietotas astoņas svētku egles - sešas jau ierastajās svētku egļu vietās un vēl divas. Svētku galvenā egle, kā jau ierasts, atradīsies Rātslaukumā. Galvenās egles rotājumu motīvs būs eņģeļi. Pārējās svētku egles atradīsies Pārventas centrā, bērnu parkā „Fantāzija”, Ventspils tirgus laukumā, Lielajā laukuma, pie Ventspils pilsētas domes, Bērnu pilsētiņā un pie teātra nama „Jūras vārti”.

Pilsētas galvenās svētku egles iedegšanas pasākums Rātslaukumā ir paredzēts sestdien, 27. novembrī, plkst. 17.00.

Dažādās Ventspils vietās būs skatāmi ķekatnieki, sveces, Adventa vainags, koka eglītes, kamoli un eņģeļi, bet Lielajā laukumā tiks uzstādīts izgaismots zaķis, kas simbolizēs nākamo - 2011. zaķa gadu. Zaķis pievienosies iepriekšējo gadu simboliem –gailim, tīģerim, vērsim un citiem.

Aicinām ventspilniekus un svētku viesus izbaudīt svētku noskaņu pilsētā! Lai Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir krāšņs un noskaņām bagāts!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: